Θέατρο του παραλόγου φαίνεται ότι εκτυλίσσεται στο λιμάνι της Νέας Περάμου σχετικά με την εκβάθυνσή του μετά από τις προσχώσεις τις οποίες δέχθηκε από την πλημμύρα του Νοεμβρίου.
Ενώ χθες δημοσιεύσαμε την είδηση ότι ο εργολάβος ο οποίος έχει προκριθεί από το Υπουργείο Υποδομών να εκβαθύνει το λιμάνι περιμένει να απομακρυνθούν τα σκάφη ώστε να εγκατασταθεί ή διαφορετικά θα αποχωρήσει την 20η Ιανουαρίου, σήμερα λάβαμε γνώση της επιστολής του Δημάρχου προς τους Υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Υποδομών να μεριμνήσουν για την εκβάθυνση του λιμανιού.

Στο χθεσινό ρεπορτάζ διαπιστώθηκε ότι έχει προκύψει θέμα με την απομάκρυνση των σκαφών από τον χώρο του λιμανιού ώστε να γίνει η εκβάθυνση. Δηλαδή αφενός είναι πολύ δύσκολο για τους ιδιοκτήτες των σκαφών να τα απομακρύνουν ώστε η περιοχή να είναι ελεύθερη, αφετέρου ο εργολάβος δηλώνει ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιήσει το έργο με την παρουσία σκαφών στο λιμάνι.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το τμήμα στο οποίο ελλιμενίζονται τα σκάφη και ότι για τις άδειες ελλιμενισμού και τα έργα, περιλαμβανομένου και του καθαρισμού, είναι υπόθεση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ο οποίος και θα πρέπει να δώσει λύση για την αφαίρεση των προσχώσεων και την εκβάθυνση.

Με αυτά τα δεδομένα η υπόθεση εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου φαίνεται να είναι μια όχι εύκολη υπόθεση για την οποία όμως εν τέλει ο ΟΛΕ θα πρέπει να δώσει λύση ώστε το λιμάνι να αποδοθεί σε χρήση και πάλι