Την Τετάρτη 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η λήξη της Σχολής Γονέων της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Νέας Περάμου. Προσκεκλημένος ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Παναούσης ο οποίος απευθύνθηκε προς τους νέους γονείς αναπτύσσοντας το θέμα: “Η πνευματική ζωή της Οικογένειας”.

Ο π. Ευφραίμ ανέπτυξε το φλέγον ζήτημα της συνύπαρξης, συμπόρευσης και σύμπλευσης όλων των μελών μιας οικογένειας σε ομαδικό ρυθμό, όπου κάθε μέλος τίθεται στην υπηρεσία των υπολοίπων μελών, όταν το απαιτήσει η ανάγκη.

Σχολιάζοντας το γεγονός πως η περίοδος την οποία διανύουμε είναι αφιερωμένη στα μέλη της οικογένειας, όπως η “εορτή της μητέρας”, επεσήμανε το ρόλο της μητέρας όχι μόνο στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, αλλά και στο ρόλο που καλείται η μητέρα ώστε να αποτελέσει πρότυπο για τα παιδιά της από τις απλές καθημερινές πρακτικές λύσεις – ανάγκες, ακόμα και στις πιο μεγάλες, οι οποίες έχουν κοινωνικό αλλά και πνευματικό αντίκτυπο. Όπως για παράδειγμα ο εκκλησιασμός, κατά τον οποίο συναντιέται ολόκληρη η τοπική κοινωνία είναι θέμα της μητέρας για τον τρόπο με τον οποίο θα τον μεταδώσει και θα τον εντρυφήσει στα παιδιά της, ενώ μικρότερη είναι η επίδραση του πατέρα σε αυτό.

Αναφέρθηκαν παραδείγματα από τον τρόπο ζωής που ακολουθούσε η οικογένεια κατά τους παλαιότερους χρόνους και μεταξύ αυτών επισημάνθηκε το πατριωτικό και εθνικό φρόνημα που έτρεφαν παλαιότερα οι οικογένειες, το οποίο μετέδιδαν στα παιδιά τους ιδίως τέτοιες μέρες που ο απανταχού Ελληνισμός εορτάζει τη μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ σήμερα παρατηρείται τάση αφελληνισμού της οικογένειας μέσω των τηλεοπτικών σίριαλ.