Η πορεία των ποιοτικών εκδηλώσεων της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων και της φετινής περιόδου ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, με τον καλύτερο τρόπο, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων με την παρουσίαση του «Άξιον Εστί» του νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη.

Οι αφηγήσεις, η μοναδικότητα του λόγου του ποιητή, η μαγεία της μουσικής και οι εικόνες, μέσω του «power point», συνήρπασαν το κοινό το οποίο είχε την δυνατότητα να «γνωρίσει» τον Ελύτη και το σημαντικότερο, ίσως, έργο του.
Άξιοι πολλών επαίνων όλοι οι συντελεστές οι οποίοι μόχθησαν για το άρτιο αυτό αποτέλεσμα, με τις οδηγίες της φιλολόγου κ. Εύης Γεωργαντά, η οποία επιμελήθηκε τα ενδιάμεσα κείμενα και την προβολή, ενώ προλόγισε το έργο.

Την φροντίδα του συντονισμού όλων των συμμετεχόντων είχε η κ. Μαρία Βαρελά, η οποία επέλεξε επίσης μαζί με τον κ. Αντώνη Ξάνθη τα τραγούδια τα οποία ακούστηκαν.
Διάβασαν έξοχα τα κείμενα, με σειρά εμφάνισης οι : Στράτος Κουσκούκης, Μίνα Ρέτσικα, Κατερίνα Μουστάκα, Πόπη Μαγγίνα, Άννα Μάθεση, Κατερίνα Σάλτα, Γιάννης Μωραΐτης, Νίκος Δενδρινός, Μαρία Ιωάννου, Διομήδης Σάλτας.

Έπαιξαν οι μουσικοί : Καλλιόπη Βασιλείου (μουσική επιμέλεια, τραγούδι, λύρα)
Μίνα Παπαϊωάννου τραγούδι, Χάρης Παπανικολάου, τραγούδι – κιθάρα,
Νικόλας Τριήρης, μπουζούκι – τραγούδι
Ελένη Μπελιμπασάκη πιάνο.