Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων διοργάνωσαν ακόμα μια φιλολογική εκδήλωση την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.
Αυτή η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Χρήστο Χωμενίδη.

Ο γνωστός συγγραφέας – αρθρογράφος εφημερίδων και περιοδικών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός από τα άρθρα του στην εφημερίδα τα νέα και στο περιοδικό Κάπιταλ.

Τα μέλη διάβασαν τμήματα από πολλά βιβλία του συγγραφέα όπως «Το σοφό παιδί», «Δε θα σου κάνω το χατίρι», «Η Φωνή», «Δεήτερη Ζωή» κ.α. σε ενδιάμεσα κείμενα και σχολιασμό της φιλολόγου Εύης Γεωργαντά.

Ο Χρήστος Χωμενίδης συνομίλησε με το πολυπληθές κοινό και αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι ξεκινώντας τα λεγόμενά του δήλωσε εντυπωσιασμένος αφού η αναφορά σε πολλά έργα του τον έκανε να τα ξαναζήσει. Εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την μεθοδικότητα της εξαγωγής των αποσπασμάτων καθώς και την ευγνωμοσύνη του για όλη την εκδήλωση.

Διάβασαν οι: Μίνα Ρέτσικα, Δέσποινα Τσάκαλου, Κατερίνα Μουστάκα, Καλλιόπη Μαγγίνα, Ευγενία Μάθεση, Ελένη Μουλιάνου, Άννα Αποστολοπούλου-Μάθεση.
Μουσική: Καλλιόπη Βασιλείου, Χάρης Παπανικολάου.
Επιμέλεια μουσικής – επιλογή τραγουδιών: Μαρία Βαρελά, Αντώνης Ξάνθης