Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 η Λέσχη Ανάγνωσης Κινέτας πραγματοποίησε μία ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα: « Η ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Την παρουσίαση άνοιξε με ομιλία του ο κ. Γρ. Σταμούλης, Αντιστράτηγος ε.α., νυν Δήμαρχος Μεγαρέων, ο οποίος μίλησε για τη στρατηγική του Μεγάλου Στρατηλάτη.

Τα μέλη της Λέσχης κ.κ. Κατερίνα Ζήση, Νικολέττα Καλκαντζάκου, Καλλιόπη Λιβανού, Καλλιόπη Μουστάκα,  Λένα Οικονόμου, Χριστίνα Τσιτσιμπάκου, Μαρία Τσιφτσή και Μάρω Χατζηπολυχρόνη, επιμελήθηκαν την εκδήλωση και συνεπήραν το κοινό με τις αναφορές τους σε όλο το φάσμα της ζωής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την γέννηση του, τα πρώτα χρόνια της ζωής του, τις εκστρατείες του, το θάνατό του, την οικογένεια και τη διαδοχή του, την κληρονομιά και την υστεροφημία του ως και την επιρροή του στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μουσικοί Αρετή Κοκκίνου και Καλλιόπη Βασιλείου, στον ήχο ήταν  ο κ. Χρήστος Οικονομόπουλος και την επιμέλεια της παρουσίασης είχε ο κ. Τ. Μπιμπίκος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Φυλακτός, η Αντιδήμαρχος κ. Ελένη Ρήγα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Μιχάλαρος, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Αγ. Θεοδώρων, Ανθυποπλοίαρχος Αντ. Λιάκος,  Πρόεδροι των Συλλόγων Κινέτας  και φίλοι της Λέσχης Ανάγνωσης.