Μετά το κλείσιμο της χρονιάς των ακαδημιών και το αποχαιρετιστήριο πάρτι το οποίο πραγματοποιήθηκε στο NIKOLAOY_LEWNIDASΔιόνυσος Παλάς την 17η Ιουνίου 2016 ο πρόεδρος Λεωνίδας Νικολάου αναφέρθηκε στην σημασία την οποία δίνει στο κομμάτι των ακαδημιών.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Megara.org, είναι επιθυμία του να αναπτυχθεί αυτό το τμήμα, να αυξηθούν τα μέλη και να διακρίνονται σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουν.
Ως προς το οικονομικό κομμάτι δήλωσε ότι θέλει να διαβεβαιώσει τις οικογένειες των παιδιών ότι όλα τα χρήματα τα οποία θα συγκεντρώνονται από τις συνδρομές θα χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ για τους σκοπούς των ακαδημιών.

Ο κ. Νικολάου δήλωσε επίσης ότι με το ταμιακό υπόλοιπο το οποίο παρέλαβε από το τμήμα των ακαδημιών και με τη συγκέντρωση του απαραίτητου επί πλέον ποσού θα συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά ενός λεωφορείου που θα μεταφέρει τις ομάδες στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Όνειρό του είναι οι ακαδημίες του Βύζα να γίνουν πρότυπο σε όλη την Ελλάδα και αυτό πιστεύει ότι θα γίνει όταν ο σύλλογος επιστρέψει στην παραδοσιακή του έδρα δηλαδή στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου.