Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Δυτικής Αττικής με 190 επιπλέον πυροσβέστες και 3 κλιμάκια σε Δήμους Μεγαρέων και Μάνδρας-Ειδυλλίας

Λ. Κοσμόπουλος: «Συντονιζόμαστε εγκαίρως για την αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου»

Συνάντηση με τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο είχε τη Δευτέρα 6 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.
Μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Δυτικής Αττικής με 190 επιπλέον πυροσβέστες καθώς και των δασικών περιοχών των Δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας-Ειδυλλίας με 3 επιπλέον κλιμάκια για 5 χρόνια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος σχετικά δήλωσε: «Οι περιοχές της Δυτικής Αττικής έχουν δοκιμαστεί και στα μέτωπα των πυρκαγιών και με δεδομένες τις πλημμύρες που περάσαμε, οφείλουμε να σχεδιάσουμε εγκαίρως την αντιπυρική προστασία της περιοχής μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά που, παρότι χειρίζεται ταυτόχρονα την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, κατανοεί τις ζωτικές ανάγκες της Δυτικής Αττικής, μιας περιοχής πληγείσας, με μεγάλες δασικές περιοχές. Με τη συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την ενίσχυση με 190 επιπλέον πυροσβέστες και 3 κλιμάκια, που αποτελεί πολύ θετική συνεισφορά, στοχεύουμε στην έγκαιρη προστασία των περιοχών μας».