Μετά τον επικεφαλής Αντώνη Χοροζάνη παρέμβαση για την ύδρευση της Κινέτας κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων και Νέας Περάμου σχετικά με το θέμα.

Λαϊκή Συσπείρωση ΜεγαρέωνΟι τοποθετήσεις της ΛΣ βασίζονται στην κυρίαρχη άποψή της ότι το κράτος πρέπει να αναλάβει την ύδρευση της Κινέτας.
Βάσει αυτού η εκχώρηση της παροχής του νερού στον Δήμο αποτελεί κρίκο μιας αλυσίδας εκχώρησης αρμοδιοτήτων στους Δήμους και μεταξύ άλλων στην μετατροπή του νερού σε εμπόρευμα.xorozanhs_200

Όλοι οι κάτοικοι της Κινέτας δικαιούνται φθηνό και καλής ποιότητας νερό και είναι, κατά την Λαϊκή Συσπείρωση, αδύνατο να μπορέσει ο Δήμος να το πραγματοποιήσει.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΧΘΕΣ!

Δε συνηθίζουμε να απαντάμε σε ανακοινώσεις που στερούνται πολιτικού περιεχομένου, γιατί αυτού του είδους οι «κοκορομαχίες» στοχεύουν μόνο στον αποπροσανατολισμό του λαού από την αιτία των προβλημάτων του.
Εμείς θέλουμε να καταλάβουν οι συμπολίτες μας πως το «ΟΧΙ» που ψηφίζουμε όταν το ψηφίζουμε, είναι ΟΧΙ  απέναντι στην πολιτική τους, που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους, που στερεί αυτονόητα δικαιώματα των πολιτών, που τους οδηγεί σε χειρότερη θέση. Έστω και στο ελάχιστο να υπήρχε περίπτωση κάποια ψηφίσματα να ήταν προς όφελος των πολιτών, εμείς πρώτοι θα τα ψηφίζαμε. Γι’ αυτό είπαμε πως δεν είναι δυνατό να μην ψηφίσουμε θετικά για την τοποθέτηση δεξαμενής ύδρευσης στην Κινέτα.
Στην ερώτηση που έθεσε το ΚΚΕ στη βουλή σχετικά με το νερό στην Κινέτα, ο υπουργός πέταξε ουσιαστικά το μπαλάκι στην ΕΥΔΑΠ και το Δήμο. Το ίδιο έκανε και η Περιφέρεια. Μ’ αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Ήδη δημιουργούνται προβλήματα στην οριστική εκχώρηση της έκτασης. Γι’ αυτό επιμένουμε στη θέση μας να αναλάβει το κράτος την υδροδότηση της Κινέτας. Γι’ αυτό καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης να εκχωρεί μια σειρά αρμοδιότητες στους δήμους, να ιδιωτικοποιεί το νερό και να το μετατρέπει σε εμπόρευμα.  Ποια είναι η στάση της δημοτικής αρχής απέναντι σ’ αυτό;
Επαναλαμβάνουμε για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας τη θέση μας, αν και πιστεύουμε πως έχει γίνει απόλυτα κατανοητό: ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΧΘΕΣ! Δεν είναι δυνατόν, στον 21ο αιώνα ο λαός να στερείται αυτονόητα αγαθά. Ας απαντήσουν λοιπόν, όλοι όσοι «ενδιαφέρονται» για την Κινέτα: Γιατί τόσα χρόνια στερείται το νερό; Ας απαντήσουν και σ’ αυτό: Με ποιον τρόπο διασφαλίζεται η πρόσβαση στο νερό όλου του πληθυσμού της Κινέτας, η ποιότητά του, το φθηνό τιμολόγιο;
Δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε ούτε να υποχωρούμε σε πολιτικές που είναι ενάντια στα συμφέροντα του λαού. Μην παίζουμε -μιλάμε για την «Ένωση Πολιτών»με τόσο σοβαρά ζητήματα. Να τοποθετούμαστε ουσιαστικά, με γνώμονα του τι έχουμε και τι μας αξίζει. Τίποτα περισσότερο.