Όταν ο Δήμαρχος σχεδιάζει για … το νερό στην Κινέτα. (Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται)

Ακολουθεί η απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον Δήμαρχο Μεγάρων σχετικά με την αναφορά του στον κ. Αντώνη Χοροζάνη κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την  ύδρευση της ΚινέταςKINETA_YDREYSH

 «Θα θέλαμε οι συνδημότες μας να παρακολουθήσουν με προσοχή το θέμα αυτό, γιατί δεν έχει καμιά σχέση με «κοκορομαχίες», -άλλωστε εμείς ποτέ δε συμμετέχουμε σε τέτοιες φιέστες- αλλά να σταθούν στην ουσία.

Χρόνια ολόκληρα γίνεται συζήτηση για το νερό στην Κινέτα. Ρωτάμε:  Γιατί, τον 21ο αιώνα υπάρχουν περιοχές –όπως η Κινέτα-που δεν έχουν πόσιμο, ποιοτικό νερό, στο οποίο να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες;  Η ερώτηση ρητορική και κανένας από τους υπεύθυνους –κράτος και δήμος- δεν έδωσαν ποτέ πειστική απάντηση.

 LAIKH_SYSPEIRWSH_150Επαναλαμβάνουμε λοιπόν τη θέση μας:  Όσο το νερό από κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σε εμπόρευμα, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα το στερούνται, κάποιοι άλλοι που θα πρέπει να πληρώνουν όλο και πιο πολλά για να το έχουν, ενώ η ποιότητά του θα υποβαθμίζεται σε σημείο επικίνδυνο για την υγεία μας. Το ίδιο άλλωστε γίνεται στην Παιδεία, στην Υγεία, στον Πολιτισμό, αλλά και στη στέγη, στη θέρμανση και σε όποια άλλη μας ανάγκη. Αυτό δεν είναι θέμα «οπτικής», είναι θέμα του ποιος έχει την εξουσία και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί: Της ολιγαρχίας του πλούτου που μας έχει φτάσει ως εδώ ή τα συμφέροντα του λαού για την εξυπηρέτηση των δικών του αναγκών; Πάντα λοιπόν καλούσαμε και θα καλούμε το λαό να μη συμβιβαστεί με αυτήν την κατάσταση, με τα ψίχουλα που του πετάνε, αλλά να δώσει αγώνα για να έχει τη ζωή που του αξίζει. Ποιος μπορεί να διαφωνεί με αυτή τη θέση, άσχετα αν ακόμη δεν μπορεί –για πολλούς λόγους- να συμβάλει στο να δυναμώσει ο αγώνας;

Αντώνης Χοροζάνης
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγαρέων Αντώνης Χοροζάνης

Ένας όμως που διαφωνεί –και το κάνει με απαράδεκτο τρόπο- είναι ο Δήμαρχος! Ακούστε και θαυμάστε: Στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αγορά χώρου τοποθέτησης δεξαμενής για την ύδρευση της Κινέτας, ο δημ. Σύμβουλός μας Α. Χοροζάνης απουσίαζε, προφανώς γιατί δεν μπορούσε να παρευρίσκεται. Και λέμε προφανώς, γιατί εμείς δεν κρύβουμε ποτέ τις θέσεις μας. Ή λοιπόν για αυτό το σοβαρό θέμα θα ψήφιζε κατά ή υπέρ και θα επιχειρηματολογούσε. Εννοείται πως αν ήταν εκεί θα ψήφιζε υπέρ, λέγοντας πως αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι φθηνό, ποιοτικό νερό για ΟΛΟΥΣ και όχι για ένα κομμάτι της Κινέτας. Και τώρα θαυμάστε το σχόλιο του δημάρχου για την απουσία του Α. Χοροζάνη: «Ο κ. Χοροζάνης απουσιάζει γιατί αυτή η εξέλιξη ανατρέπει την άποψή του πως το νερό στην Κινέτα δεν θα έρθει ποτέ….. Το νερό δε θα έρθει με πανό, θα έρθει με αγωγούς».

Εδώ τώρα πρέπει πραγματικά να αφήσουμε το σχόλιο στην κρίση σας…. να πούμε μόνο τα εξής:

  • Ο Δήμαρχος για μια ακόμη φορά, σ’ αυτές τις κρίσιμες για το λαό στιγμές, τοποθετείται φανερά ενάντια στους αγώνες που πρέπει να δώσει ο λαός μας για να πάρει αυτό που του αξίζει. Θέλει εξαθλιωμένο το λαό, υποταγμένο, να παρακαλάει και να γλείφει, μα πιο πολύ θέλει να ξεχάσει ο φτωχός λαός μια μεγάλη αλήθεια: Πως αν θελήσει, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος αυτών που μας εκμεταλλεύονται, αλλά και του δημάρχου, γιατί αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετεί!
  • Τελικά απ’ ό,τι θέλει ο δήμαρχος να δείξει, ο λόγος που δεν πηγαίνει το νερό στην Κινέτα ήταν ο Χοροζάνης! Μπόρεσε όμως ο «ήρωας» Σταμούλης να υπερνικήσει αυτόν το φοβερό εχθρό και σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ  και ποιος ξέρει ποιους άλλους «ευεργέτες», θα φέρει νερό να πιει ο κοσμάκης! Αρκεί να καταφέρουν όλοι αυτοί να βγάλουν τα πανό απ’ τους δρόμους, που τους εμποδίζουν και να περάσουν τους αγωγούς! Μάθαμε λοιπόν γιατί δεν περνούν τόσο καιρό οι αγωγοί! Εδώ βέβαια μπορεί να έχουμε και μια ιστορική σύγχυση, αφού εδώ στα Μέγαρα σηκώθηκαν πανό ενάντια στα διυλιστήρια, ενάντια στους αγωγούς φυσικού αερίου, άρα τα πανό εμποδίζουν γενικά τους αγωγούς! Μας θυμίζει ακόμη κάτι ιστορίες που λένε οι απόγονοι των Χιτών, πως οι αντάρτες ανατίναζαν τις πηγές και πέθαιναν τα χωριά απ’ τη δίψα…

Εντάξει…. είπαμε πια… μερικοί θεωρούν πως ο λαός τρώει κουτόχορτο και το’ χουν παρακάνει! Παραδίδουμε το δήμαρχο μαζί με το σχόλιό του στην κρίση του λαού! Γιατί εμείς, άσχετα με τους μέχρι τώρα συσχετισμούς, τον λαό τον εμπιστευόμαστε και πάντα θα παλεύουμε μαζί του, όχι μόνο για το νερό, αλλά και για ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!