Τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης λάβαμε σχετικά με την ανέγερση νέου κτηρίου το οποίο θα στεγάσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων.
Σημειώνουμε ότι μετά από έρευνα και μελέτη από εξειδικευμένο συνεργείο, ο Δήμος Μεγαρέων, σε συνεργασία με την εταιρεία Κρατικές Υποδομές ΑΕ η οποία ποτελεί ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές [νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.] ανακοίνωσαν ότι το παλαιό κτήριο θα κατεδαφιστεί και στη θέση του θα ανεγερθεί νέο. Προς τούτο, το Δημοτικό Συμβούλιο παραχώρησε το οικόπεδο στην ΚΤΥΠ για τα περαιτέρω.
Στόχος της ΚΤΥΠ για την ανέγερση είναι να αναζητηθούν πόροι στο Χρηματοδοτικό Πλαίσιο της ΕΕ, ΕΣΠΑ, 2021-2027. Αυτό σημαίει ότι ο χρόνος της ανέγερσης του σχολείου μπορεί να φθάσει και τη δεκαετία.
Αντί του ΕΣΠΑ η ΛΣ ζητά η ανέγερση του σχολικού κτηρίου να χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους έτσι ώστε να μην  υπάρξει καθυστέρηση.
Με αυτό το σκεπτικό ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Αντώνης Χοροζάνης ψήφισε αρνητικά σε αυτή την πρόταση επειδή θέλει το κτήριο να κατασκευαστεί “όσο το δυνατόν πιο γρήγορα”.

Η ΛΣ απορρίπτει ενδεχόμενη χρηματοδότηση μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιώτη (ΣΔΙΤ) για το λόγο ότι τα ΣΔΙΤ είναι «είσοδος των επιχειρήσεων στα σχολεία και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης».

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης τελειώνει: «Επαναλαμβάνουμε πως θέση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι η δημιουργία νέου σχολείου. Θέτουμε τα ερωτήματα αυτά γιατί ανησυχούμε, για όλους τους παραπάνω λόγους, πως δεν θα έχουμε τελικά ένα καινούριο σχολείο αλλά ένα λιγότερο! Μακάρι να κάνουμε λάθος και να δούμε σύντομα ένα νέο και σύγχρονο σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών της περιοχής. Γιατί το 4ο Δημοτικό είναι αναγκαίο στην περιοχή αυτή! Γιατί δεν μπορεί τα παιδιά να στοιβάζονται σε άλλα σχολεία με αποτέλεσμα να δυασχεραίνεται η λειτουργία τους και όλα τελικά να είναι εις βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών! Γιατί τα παιδιά μας, όλα τα παιδιά, αξίζουν ένα σχολείο σύγχρονο, με τις κατάλληλες υποδομές και καμιά «ανάπτυξη», κανένα συμφέρον, δεν έχει δικαίωμα να τους το αφαιρέσει».

Διαβάστε εδώ την επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης