Αίτημα προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Χρήστο Θεοδωρόπουλο υπέβαλαν οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αφροδίτη Αυγερινού, Στέλλα Βαλαβάνη, Στέλιος Μπενετάτος, Κωστής Παναγιώτου Γιάννης Πρωτούλης, Ηλίας Σιώρτας, Γρηγόρης Τημπαλέξης και Νίκη Χρονοπούλου να επανέλθει η διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην προ πανδημίας κατάσταση, δηλαδή με φυσική παρουσία.

Όπως υποστηρίζουν, 18 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι συνεδριάσεις των συλλογικών Οργάνων (Περιφερειακό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή κλπ.) συνεχίζουν να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης ή δια περιφοράς. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επανειλημμένα ζητήσει να πάρει η Διοίκηση όλα τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων με φυσική παρουσία των Συμβούλων.

«Από τις αρχές καλοκαιριού όλες οι δραστηριότητες έχουν ανοίξει, εργασίες, καταστήματα, δικαστήρια, εστίαση, παραστάσεις, συναυλίες, τουρισμός και με δεδομένο ότι οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει, είναι υποκριτικό να επικαλείται κάποιος τη προστασία της δημόσιας υγείας και να επιβάλει περιοριστικά μέτρα για την μη διεξαγωγή με φυσική παρουσία των Συμβούλων των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και άλλων επιτροπών».

Η διοίκηση της Περιφέρειας συνεχίζει να επικαλείται το λόγο ότι οι λόγοι για μη συνεδριάσεις με φυσική παρουσία δεν έχουν εκλείψει. Ωστόσο οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης υποστηρίζουν ότι η Περιφέρεια θα μπορούσε να έχει επιλέξει κατάλληλο χώρο από τους υπάρχοντες στην Αττικη. Ως εκ τούτου οι Σύμβουλοι ζητούν από τον Πρόεδρο η πρόσκληση για την επόμενη 20η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνει για μια δια ζώσης συνεδρίαση, τηρουμένων φυσικά όλων των υγειονομικών μέτρων, όπως:

  • Να υποβάλλονται όλοι οι Σύμβουλοι σε rapid test πριν την συμμετοχή τους στην συνεδρίαση.
  • Να φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα.
  • Να κάθονται αραιά καλύπτοντας όλη την αίθουσα κλπ