Για όχι στα νέα μέτρα, ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έξοδο από το Ευρώ, με κυρίαρχο τον λαό στον τόπο του καλεί η Λαϊκή Ενότητα, Νομαρχιακή Επιτροπή  Δυτικής Αττικής.

«Καμία ανοχή σε νέα μέτρα Ρήξη με ΕΕ  και έξοδο από την φυλακή του Ευρώ με τον λαό κυρίαρχο στον τόπο του»                                    

Ανακοίνωση

Το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης του 3ου μνημονιακού προγράμματος που υπέγραψε, ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την ανοχή και υποστήριξη της Ν.Δ και των κεντροαριστερών ‘’δορυφόρων’’ της, φέρνει νέα πλημμυρίδα αντιλαϊκών-αντικοινωνικών μέτρων σε βάρος των πολιτών.
Η προσυμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φλεβάρη ανάμεσα σε εταίρους και ελληνική κυβέρνηση καθώς και η συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ, φαίνεται πως δρομολογήσαν αμφότερες, τις δυσβάστακτες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση του ‘’ναι σε όλα’’, δείχνει σαν έτοιμη από καιρό να περάσει από το κοινοβούλιο μια -χωρίς προηγούμενο- συναπόφαση, την όποια έχει πάρει μαζί με την τρόικα, για προνομοθέτιση μέτρων που θα έχουν ισχύ μετά το 2019!!
Η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 6000€, το ‘’κόψιμο’’ της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις καθώς και η περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι μερικά από τα νέα μέτρα ‘’καρμανιόλα’’ που ετοιμάζει να φέρει προς ψήφιση σύντομα η κυβέρνηση εντολοδόχος της τρόικα.
Τραγελαφικό φυσικά χαρακτήρα παίρνουν πια οι αξιώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα για δήθεν αντισταθμιστικά μέτρα, μιας και αυτού του είδους οι λεκτικές διατυπώσεις είναι κενού περιεχομένου, όπως άλλωστε το ‘’παράλληλο πρόγραμμα’’, η ‘’δίκαιη ανάπτυξη’’ κ.α εφόσον  το δόγμα της ευρωλιτότητας αποτελεί θεματοφύλακα του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, για εβδόμη συνεχόμενη χρονιά καλούνται να υποστούν τον βραχνά της μνημονιακής λαίλαπας και των ‘’αιματηρών’’ πρωτογενών πλεονασμάτων, εάν δεν αντισταθούν μαζικά, δυναμικά και ενωτικά.
Η ΛΑ.Ε καλεί κάθε πολίτη να αντισταθεί μαχητικά απέναντι στην νέα σκληρή επίθεση που προετοιμάζεται εναντίον του.
Μέσα από ένα πρόγραμμα βγαλμένο από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας η  ΛΑ.Ε θέτει ως βασική προϋπόθεση για την κοινωνική  ευημερία και την ανάπτυξη, την ρήξη με την Ε.Ε και την έξοδο από το ‘’χρεοκοπημένο’’ ευρώ, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην εθνική, οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία του τόπου μας και του λαού μας.
Με βασικούς πυλώνες της προγραμματικής αντιπρότασης:

  • Την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την παύση πληρωμών σε αυτό
  • Την ‘’σεισάχθεια’’ στα ιδιωτικά χρέη και το σταμάτημα των πλειστηριασμών
  • Την κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που τα συνοδεύουν
  • Την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών καθώς και την προστασία της δημόσιας περιουσίας, μέσα από την αναχαίτιση των ιδιωτικοποιήσεων
  • Κυρίως όμως την αποκατάσταση των ‘’τσακισμένων’’ λαϊκών εισοδημάτων που επέβαλαν η φυλακή του ευρώ, το Δ.Ν.Τ και οι υποτελείς κυβερνήσεις τους

Κάνουμε σαφές  ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι που οδηγούν στον όλεθρο της ισόβιας λιτότητας  αλλά πολιτικές που βάζουν μπροστά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του!
 Το Γραφείο τύπου
Της Ν.Ε  ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δυτικής Αττικής.