Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, οργάνωση Δυτικής Αττικής

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΜΕΤΩΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
Όπως όλα δείχνουν το κλείσιμο της β’  αξιολόγησης του τρίτου μνημονιακού προγράμματος από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και τους δανειστές, θα περιλαμβάνει περά από τα λαοκτόνα μετρά σε βάρος  των πολιτών  και ένα κολοσσιαίο ακόμα έγκλημα κατά της κοινωνίας και της εθνικής κυριαρχίας, το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Οι αλλεπάλληλες μνημονιακές πολιτικές που υλοποιούνται με συνέπεια από τις κυβερνήσεις εντολοδόχους της τρόικα, δεν είχαν μόνο ως αποτέλεσμα την διάλυση του κοινωνικού ιστού και την απορύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά προπάντων στοχεύουν διαχρονικά στην απαξίωση κάθε δημόσιου και κοινωνικού περιουσιακού στοιχείου που τελικά θα εκχωρηθεί στις αδηφάγες ορέξεις του κεφαλαίου.
Τούτη την ώρα φαίνεται να δρομολογείτε με γοργούς ρυθμούς από την «νεοαποικιακή τρόικα» και την μαριονέτα «κυβέρνηση του Χίλτον», ένα νέο μεγάλου μεγέθους εθνικό έγκλημα με τεράστιες συνέπειες για τους πολίτες της χώρας.
Η ΔΕΗ εφόσον μπήκε στο «κρεβάτι του Προκρούστη» τα περασμένα χρόνια από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σήμερα και στο βωμό του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, δεν καλείτε μόνο να ξεπουλήσει το 40% των λιγνιτικών μονάδων της αλλά να εκχωρήσει ουσιαστικά το σύνολο της περιουσίας της (σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλούπολη) στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Συμπερασματικά η ΔΕΗ σήμερα πουλάει πάμφθηνο, τζάμπα, σχεδόν, ρεύμα σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις η οποίες την καταληστεύουν. Την ίδια ώρα η ΔΕΗ κάνει δημοπρασίες, τις λεγόμενες δημοπρασίες ΝΟΜΕ, με το φθηνό της ρεύμα, οι οποίες είναι κάτω του κόστους, και έχει ζημία  για να μπορούν ιδιώτες ανταγωνιστές της να πουλάνε φθηνό ρεύμα και να της παίρνουν μερίδιο αγοράς.
Αυτά είναι , πρωτοφανή εγκλήματα και το μεγαλύτερο των εγκλημάτων βεβαίως είναι η δέσμευση η οποία έχει αναληφθεί από την κυβέρνηση, ώστε η ΔΕΗ να πέσει μέχρι το τέλος του 2019 στο 50% των πελατών, να εκχωρήσει δηλαδή το 50% των πελατών της και να φτάσει να παράγει το 50% της ηλεκτρικής ισχύος στη χώρα.

Το τραπέζι απ’ ότι φαίνεται είναι στρωμένο με τις ευλογιές τρόικας και κυβέρνησης για ένα ακόμη  μεγάλο φαγοπότι στις πλάτες του ελληνικού λάου που βλέπει συνάμα  με την εξουθένωση του να χάνει δημόσιους – κοινωνικούς τομείς με κομβική αξία στην διαβίωση του (νερό, ρεύμα κ.α).
Η σκανδαλώδης αυτή συμφωνία που απ’ότι φαίνεται θα είναι το ‘’κερασάκι’’ στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αυτό βέβαια  δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο από την κοινωνία και δεν θα μείνει.
Σήμερα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι , οι συνταξιούχοι ,οι νέες και οι νέοι του τόπου, έχουν την υποχρέωση να μπλοκάρουν μαχητικά και κινηματικά κάθε διάθεση για ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και κάθε νέο μέτρο εξόντωσης του λαού.
Η ΛΑ.Ε καλεί σε πανστρατιά και δημοκρατικό μέτωπο δράσης τον ελληνικό λαό για να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστούν νέα μέτρα αλλά και για να διασώσουμε την ΔΕΗ, όχι βέβαια με την σημερινή της απαξιωμένη μορφή αλλά για να της προσδώσουμε τον αναβαθμισμένο, αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο που πρέπει να έχει ένας δημόσιος λειτουργικός πυλώνας.

 

Το γραφείο τύπου της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΤΟΤΗΤΑΣ Δυτικής Αττικής.