Εξαρθρώθηκε συμμορία ρομά με έδρα το Ζευγολατιό Κορινθίας, η οποία αποσπούσε χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες που γίνονταν εύκολα θύματα εκμετάλλευσης.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων ύστερα από μια πολύ καλά οργανωμένη και μεγάλη επιχείρηση σε σύμπραξη με την ΕΛΑΣ κατάφερε να ξεσκεπάσει το κύκλωμα των απατεώνων που υπόσχονταν χρήματα και κέρδη από «επενδυτικά προϊόντα».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εξαπατημένα θύματα υπολογίζονται πάνω από 250 επιχειρηματίες, από τους οποίους αποσπούσαν στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών με χρήση πλαστών τιμολογίων και άλλων μέσων, ενώ μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει συλλάβει 7 μέλη.

Μέσα στα επτά μέλη της σπείρας περιλαμβάνονται και αυτοί που ήταν αρχηγοί και συντονιστές. Η καταγωγή των ανθρώπων αυτών είναι της φυλής Ρομά.

Η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη καθώς αποκαλύπτονται συνεχώς νέα στοιχεία, ενώ θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις εν παρόδω του χρόνου.

Αξίζει να επισημανθεί πως όσες περιοχές βρίσκονται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Δυτική Αττική, υποφέρουν συνέχεια από τις δράσεις εγκληματιών και απατεώνων.
Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση εντείνουν τις προσπάθειες πολλών εγκληματιών και απατεώνων και κάνουν πολλούς ανθρώπους ευάλωτους.

Για αυτό το λόγο η ενίσχυση της αστυνόμευσης σε περισσότερους χώρους, καθώς και οι ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, εάν κάτι κινεί υποψίες, χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ.