Μπορεί η Αεροπορία Στρατού να ειδικεύεται στα ιπτάμενα μέσα, δεν παύει όμως να χρησιμοποιεί και οδικά για τις επίγειες μεταφορές της.
Έτσι από την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος με συντονιστή τον αεικίνητο Σωτήρη Γιαννόπουλο επισκέφτηκαν το 2ο Σύστημα Αεροπορίας Στρατού το οποίο εδρεύει στα Μέγαρα και ενημέρωσαν τα στελέχη του για τις πρωτοβουλίες οδικής ασφάλειας τις οποίες αναλαμβάνουν.
Διαβάζουμε από τη σχετική ανακοίνωση.

«ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΧΗΣ
Οι δράσεις του τμήματος Οδικής Ασφάλειας της εθελοντικής ομάδας συνεχίζονται και υλοποιούνται πιστά βάση του ετήσιου χρονοδιαγράμματος του 2017. Η εκπαίδευση και η ενημέρωση δεν συναντούν εμπόδια και δεν επιδέχονται διακρίσεων. Άλλωστε ο καθένας μας είναι χρήστης των δρόμων είτε είναι πεζός είτε οδηγός.
Τις εορταστικές περιόδους συνηθίζουμε να βλέπουμε την κυκλοφοριακή κίνηση να αυξάνεται παρά την οικονομική ύφεση. Ειδικά το Πάσχα, την μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, οι δρόμοι γεμίζουν από ευχάριστους ταξιδιώτες που εφοδιάζονται με ευχάριστα συναισθήματα όσα προβλήματα και αν έχουν. Ταξιδεύουν και μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.
Οι προσκλήσεις για ενημέρωση γύρω από την σωστή οδική συμπεριφορά έχουν συμπεριληφθεί στον ετήσιο προγραμματισμό. Σε μία τέτοια πρόσκληση από τον διοικητή του 2ου ΣΥΑΣ ανταποκριθήκαμε με χαρά, και μάλιστα για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα ενός μήνα. Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και λίγες ημέρες πριν την Ανάσταση και το ταξίδι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή στα εξοχικά τους, αξιωματικοί και στρατιώτες άκουσαν με προσοχή το μέλος μας Σωτήρη Γιαννόπουλο να τους ενημερώνει και να τους υπενθυμίζει:
– την υποχρεωτική για την ασφάλεια μας χρήση του κράνους, της ζώνης και των ειδικών για τα παιδιά καθισμάτων,
– για τον προληπτικό έλεγχο σε ελαστικά, φρένα και άλλα σημαντικά μηχανικά και μη τμήματα του οχήματος κυρίως πριν ένα μεγάλο ταξίδι,
– την υποχρεωτική και ζωτικής σημασίας ύπαρξη πυροσβεστήρα και φαρμακείου,
και γενικά οτιδήποτε μπορεί να κάνει ένα ταξίδι να είναι ασφαλές και να λήξει ευχάριστα για τους επιβαίνοντες.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης ανταλλάχθηκαν ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Η ευχή που επικράτησε και κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν «φέτος ας τσουγκρίσουμε τα αυγά μας και όχι τα αυτοκίνητά μας»!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΟΣΟΙ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΣΟΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ!»