Συνεδρίασε το Συμβούλιο Κοινότητας Κινέτας την Τρίτη 29 Οκτωβρίου και συζήτησε για την πολιτική προστασία, την ανάγκη για παροχή περαιτέρω διευκολύνσεων από το Δήμο Μεγάρων και άλλα σημαντικά θέματα.
Η νεοϊδρυθείσα Κοινότητα του Δήμου Μεγαρέων έχει πολλά προβλήματα τα οποία περιμένουν λύση εδώ και χρόνια και τώρα δίδεται η ευκαιρία στους κατοίκους, μέσω του θεσμοθετημένου πλέον αυτοδιοικητικού οργάνου να προωθήσει τις λύσεις τους.
Η περιοχή η οποία επλήγη από θεομηνίες τα δύο τελευταία χρόνια εξακολουθεί να παραμένει εκτεθειμένη στα στοιχεία της φύσης και οι κάτοικοι εκφράζουν την αγωνία τους για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας.

Ένα από τα θέματα τα οποία συζητήθηκε ήταν το αδιέξοδο το οποίο έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον καθαρισμό εγκαταλελειμμένων οικοπέδων.
Στην κατοικημένη περιοχή φέρονται να υπάρχουν εγκαταλελειμμένα σπίτια και οικόπεδα των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι είτε άγνωστοι είτε αδύνατο να εντοπισθούν. Το αποτέλεσμα είναι να μη μεριμνά κανείς για τον καθαρισμό τους αλλά ούτε να εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτόν. Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου αυτές οι ιδιοκτησίες αποτελούν εν δυνάμει εστίες ανάφλεξης.
Υπό αυτές τις συνθήκες πρέπει να συντρέξει ο Δήμος για τον καθαρισμό τους και ζητούν την παρέμβασή του.
Ένα άλλο θέμα είναι η ανάγκη να αποκεντρωθούν οι Υπηρεσίες του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών και στην Κινέτα. Προς τούτο το Συμβούλιο ζητά τη διάθεση ενός υπαλλήλου του ΚΕΠ μία ημέρα την εβδομάδα προκειμένου να διευκολύνθούν οι κάτοικοι, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι ή αυτοί οι οποίοι δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο ώστε να μεταβούν στα Μέγαρα.
Ενδιαφέρουσα ήταν η παρέμβαση του μέλους Γιώργου Κάππου ο οποίος ζήτησε να διατίθεται υπάλληλος του ΚΕΠ σε καθημερινή βάση.

Με πολλή αγωνία για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία τους, ομάδα κατοίκων από τη γειτονιά του Αγίου Χαραλάμπου ζήτησαν από το Συμβούλιο να εξετάσει το κατά πόσο είναι νόμιμη η τοποθέτηση, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην γειτονιά τους ενώ κατά τη συνεδρίαση ο Σύμβουλος Γιάννης Φάντης ανέφερε ότι ενδεχομένως η άδεια για την εγκατάσταση της συγκεκριμένης κεραίας να έχει εκδοθεί για άλλη τοποθεσία.
Η Κοινότητα θα προβεί σε λήψη Ασφαλιστικών Μέτρων ώστε να διερευνηθεί η νομιμότητα της εγκατάστασης.

Τέλος η πρόεδρος του Συμβουλίου Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτη, λαμβάνοντας υπόψη τη στασιμότητα εξέλιξης στα σοβαρά θέματα τα οποία απασχολούν την Κινέτα, ζήτησε και έλαβε τη σύμφωνη γνώμη των Συμβούλων για σύγκλισηςΓενικής Συνέλευσης των κατοίκων στις 24 Νοεμβρίου προκειμένου να ενημερωθούν.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν οι επικεφαλής παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων Άγγελος Μακρυγιάννης και Αντώνης Χοροζάνης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γκίνης.
Ως κάτοικος Κινέτας παρευρέθη και ο τέως Πρόεδρος του ΣΔΚ Μεγάρων Ηλίας Μουσταΐρας.