Κοινή συνέντευξη τύπου – παρουσίαση της υποψηφιότητάς τους ως βουλευτές πραγματοποίησαν την Τετάρτη ο Κώστας Δέδες και η Μαρία Κουφή. Ο μεν με το κόμμα ΕΠΑΜ ο δε με το κόμμα ΑΚΚΕΛ.

Στην παρουσίασή τους αναφέρθηκαν στα κοινά σημεία τα οποία συνδέουν τα δύο κόμματα να συμμαχήσουν στις εκλογές και είναι το αντιμνημόνιο και ο πατριωτισμός.

Μαζί τους συντάσσεται το ΔΗΚΚΙ, η Ομοαπονδία Προστασείας Δανειοληπτών, το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων, η Ελληνορωσσική Συμμαχία και Κινήματα Πολιτών και Πατριωτικών Φορέων.

Έγινε η προσπάθεια εκ μέρους του ΕΠΑΜ και του ΑΚΚΕΛ να συνενωθούν όλες οι δυνάμεις οι οποίες έμειναν έξω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανέρχονται στο συνολικό ποσοστό 21%.
Είδαν και εκμεταλλεύτηκαν αυτά τα οποία τους ενώνουν και αγνόησαν αυτά που τους χωρίζουν.

Στην από κοινού συνέντευξη οι υποψήφιοι αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι η Ελλάδα από το 2010 έχει απωλέσει την εθνική της κυριαρχία, έχει καταλυθεί η δημοκρατία και αναμένονται σοβαρές εξελίξεις στο Αιγαίο Πέλαγος. Συνεπώς είναι ανάγκη οι πολίτες να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα φορέα αλλωτρίωσης της λαϊκής βούλησης των κρατών μελών της και απαιτείται πρωτίστος η ανάδειξη των εθνικών χαρακτηριστικών κάθε χώρας και στη συνέχεια ο κάθε είδους διεθνισμός.

Αναφερόμενοι στα τοπικά θέματα των Μεγάρων οι δύο υποψήφιοι παρώτρυναν τους Μεγαρείς να μη δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο ενώ υποστήριξαν ότι οι εξελίξεις του αγωγού υπερυψηλής τάσης, τα ορυχεία βωξίτη και ο ΧΥΤΥ αποτελούν κομμάτια ενός σχεδίου αλλωτρίωσης της παριοχής της Δυτικής Αττικής και δη των Μεγάρων.

Για τόσο σοβαρά θέματα θα πρέπει να αποφασίζει ο λαός της πόλης με τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.

Ο Κώστας Δέδες και η Μαρία Κουφή ζήτησαν από το λαό της Δυτικής Αττικής να τους εμπιστευθούν και να τους ψηφίσουν έτσι ώστε να μπουν στο Κοινοβούλιο και να πολεμήσουν για τη λύση των εθνικών και τοπικών προβλημάτων.