Την προσοχή της κοινής γνώμης στρέφει με ανακοίνωσή του ο Κλεάνθης Βαρελάς στην κατάσταση η οποία επικρατεί στο λιμάνι της Νέας Περάμου χαρακτηρίζοντάς την ως τριτοκοσμική.
Επί πλέον κάνει λόγο για προεκλογικά έργα βιτρίνας στη Νέα Πέραμο και την πρεμούρα του δημάρχου να τα παρουσιάζει εξωραϊσμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Νέα Περαμος τα τελευταία πεντε χρόνια βιώνει την πλήρη εγκατάλειψη από μια κουρασμένη δημοτική διοίκηση που θυμήθηκε να πράξει στο παρα πέντε των εκλογών όσα δεν εκανε σε μία θητεία. Οι κάτοικοι της Νέας Περάμου αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι από τη συμπεριφορά της απερχόμενης δημοτικής αρχής, δεν πείθονται από τα έργα βιτρίνας ειδικα όταν η προβολή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απέχει από την πραγματικότητα. Σαν να μην φτάνει αυτό ξαφνικά ήρθαν αντιμέτωποι με εικόνες σαν και αυτές που επισυνάπτουμε. Πλωτοί γερανοί και εγκαταλελειμμένα σκάφη δίνουν την αίσθηση ότι η περιοχή του λιμανιού είναι ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη τριτοκοσμικής χώρας…

Οι νεοπεραμιωτες απαιτούν να αλλάξει αμέσως αυτή η κατάσταση και να απομακρυνθούν όλα οσα τονίζουν την υποβάθμιση που εχει ήδη φέρει η δημοτική διοίκηση του κ. Σταμούλη.

Αμέσως μετά την δημοσιοποιηση του θέματος ο αντιδήμαρχος Νέας Περαμου κ. Σταύρος Φωτιου έτρεξε να ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Πολύ αργά για δάκρυα και αγώνες που για άλλη μια φορά γίνονται καθυστερημένα.

Η Νέα Πέραμος αξίζει ένα καλύτερο αυριο. Και θα έρθει από το συνδυασμό «Μαζί με Όραμα» που με επικεφαλής τον Κλεάνθη Βαρελά θα διοικήσει αναπτυξιακά και με όραμα τον τόπο μας».