Με αφορμή μικρή, πρόχειρη και αυθαίρετη, όπως την χαρακτηρίζει, αντιπλημμυρική παρέμβαση εκ μέρους του Δήμου Μεγαρέων στη Λάκκα, ο Κλεάνθης Βαρελάς κάνει τις παρατηρήσεις του επισημαίνοντας στη Διοίκηση του Δήμου ότι τα προεκλογικά έργα οφείλουν να μη γίνονται με κριτήρια εξυπηρετήσεων της τελευταίας στιγμής.

Εξ αιτίας της συγκεκριμένης παρέμβασης χωρίς την απαραίτητη μελέτη τα νερά έφυγαν από ένα σημείο και έπληξαν αγροτική καλλιέργεια με τον ιδιοκτήτη της να διαμαρτύρεται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρελάς αναφέρει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:
«Είναι βέβαιο ότι η αντιπλημμυρική προστασία του δήμου δεν πρέπει να γίνεται με πρόχειρες παρεμβάσεις ούτε με ρουσφετολογικό κίνητρο.  Επιβάλλεται να έχουν προηγηθεί σοβαρές μελέτες που θα δίνουν ένα αντίστοιχα σοβαρό τελικό αποτέλεσμα και φυσικά δεν θα δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα.

Η αυθαίρετη παρέμβαση σε οδό στην περιοχή της Λάκκας Καλογήρου από δημοτικό σύμβουλο της διοίκησης του δήμου, με χρήση μηχανήματος έργου (εκσκαφέα), είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε καλλιέργειες της περιοχής.
Μετά την ανάδειξη του θέματος από πλευράς μου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 13 Νοεμβρίου και με την παρουσία και παρέμβαση των καλλιεργητών που εμπλέκονται και πλήττονται, η οδός αποκαταστάθηκε όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και θα πρέπει να γίνει σαφές ότι καμία αυθαίρετη ενέργεια δεν θα γίνεται δεκτή και δεν θα περνά απαρατήρητη. Το τέλος της θητείας δεν θα αποτελέσει αφορμή για εξυπηρετήσεις της τελευταίας στιγμής παντός είδους ή αυθαιρεσίες χωρίς την μελέτη και τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών».

Με τιμή
Κλεάνθης Βαρελάς
Δημοτικός σύμβουλος Μεγαρέων
Πρ. Αντιδήμαρχος