Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και σκοπό έχει να αυξήσει την παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία της φύσης και του πλανήτη Γη. Η Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον λοιπόν μας υπενθυμίζει το καθήκον  μας απέναντι στο περιβάλλον.
Η περιοχή μας δυστυχώς  πρόσφατα επλήγη βάναυσα περιβαλλοντικά εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαψε πάνω από 70.000 στρέμματα έκ των των οποίων πάνω από τα 50.000 ήταν δάσος.Ήταν η συνέχεια του ίδιου δάσους των Γερανείων Όρεων  που είχε καεί από την καταστροφική πυρκαγιά του 2018 στην περιοχη της κινέτας και τώρα ολοκλήρωσε το καταστροφικό της έργο στην βόρεια πλευρα αυτής του αλεποχωρίου,του μαζίου και άλλων περιοχών.
Οι συνέπειες από τις μεγάλες αυτες πυρκαγιές είναι οι πλημμυρες που έχουμε ζήσει έντονα στην περιοχή μας όπως επίσης και η αλλαγή του μικροκλίματος η οποία  θα επηρεάσει άμεσα της ζωές όλων μας.
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι στο χέρι όλων μας. Από εμάς εξαρτάται πως θα ξανα φανταστούμε ,πως θα ξανα δημιουργήσουμε  και πως θα αποκαταστήσουμε.  Τώρα είναι η δική μας στιγμή να αναλάβουμε δράση και να κάνουμε την περιοχή μας καλύτερη  βοηθώντας έτσι με τον τρόπο μας να γίνει ο πλανήτης βιώσιμος.
Με σύγχρονους τρόπους και με τη χρήση νέων τεχνολογιών μπορούμε να αποτρέψουμε κάθε ρυπογόνα δραστηριότητα και να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο κόσμο με περισσότερο πράσινο, με περισσότερο οξυγόνο. Το περιβάλλον μας αφορά όλους!»
Κλεάνθης Βαρελάς
Δημοτικός σύμβουλος Μεγαρέων
Επικεφαλής συνδυασμού “Μαζί με Όραμα”