Στα προβλήματα και ιδιαίτερα στη στασιμότητα η οποία επικρατεί στην Βιομηχανική Περιοχή των Μεγάρων κάνει λόγο ο συνδυασμός του Κλεάνθη Βαρελά με άρθρο του.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, την έλλειψη οδικής σήμανσης, την ανεπάρκεια της ισχύος του ηλεκτρικού ρεύματος, την ανυπαρξία δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και την ανυπαρξία δικτύου φυσικού αερίου.

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΞΥΠΝΑ», Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ «ΚΟΙΜΑΤΑΙ».

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που ο κ. Σταμούλης εξελέγη πρώτη φορά δήμαρχος και η παράταξή του διοικεί αλλά δυστυχώς για κάποια προβλήματα που επιζητούν λύση είναι σαν να μην πέρασε μία ημέρα. Η βιομηχανική περιοχή που έχει οριοθετηθεί στα βόρεια του δήμου μας όχι απλά δεν τυγχάνει της ιδιαίτερης προσοχής από την δημοτική διοίκηση αλλά αντίθετα έχει εγκαταλειφθεί χωρίς να διαφαίνεται κάποια αναπτυξιακή προοπτική. Την στιγμή που σε βιομηχανικές περιοχές άλλων δήμων της χώρας γίνονται υψηλές επενδύσεις λόγω των έργων αναβάθμισης που υλοποιούνται προς όφελος των υπαρχόντων επιχειρήσεων και την προσέλκυση νέων, στην δική μας βιομηχανική περιοχή δεν υπάρχουν βασικές υποδομές όπως οδοποιία, συλλογή απορριμμάτων και φωτισμός.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κλεάνθης Βαρελάς βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω περιοχή και οι οποίοι δηλώνουν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα παρά τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες υπάρχει άνθηση και επαναλειτουργία πολλών επιχειρήσεων. Η κατάσταση όμως που επικρατεί δυσκολεύει τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αλλά και τους εργαζόμενους.

Η Βιομηχανική Περιοχή παραμένει αναξιοποίητη και υποβαθμισμένη σε όλη της την έκταση και χωρίς καμία παρέμβαση. Τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2017 και οι πληγές δεν έχουν ακόμα επουλωθεί εξαιτίας της πλήρους  αδιαφορίας της σημερινής δημοτικής αρχής. Η έλλειψη δικτύων και υποδομών υποχρεώνει τους επιχειρηματίες να πληρώνουν από την τσέπη τους για παροχές που θα έπρεπε να απολαμβάνουν από το δήμο την ίδια στιγμή που καταβάλλουν ετησίως δημοτικά τέλη χιλιάδων ευρώ χωρίς ανταπόδοση.

  • Το οδικό δίκτυο είναι ανίκανο να εξυπηρετήσει τον όγκο των βαρέων και μη οχημάτων που κινούνται όλο το 24ωρο στην περιοχή. Η οδός που ξεκινά από την Λ. Αλεποχωρίου και οδηγεί στην ΒΙ.ΠΕ. είναι σε άθλια κατάσταση θέτοντας σε άμεσο και έμμεσο κίνδυνο τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς λόγω της ανυπαρξίας πεζοδρομίων στο εντός σχεδίου πόλεως τμήμα του.
  • Η έλλειψη οδικής και ενημερωτικής σήμανσης θέτει επίσης σε κίνδυνο τους οδηγούς και τους αναγκάζει να ρωτούν περαστικούς για να φτάσουν στον προορισμό τους.
  • Το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι ανεπαρκές ενώ η αυξομείωση της τάσης δημιουργεί τεράστια προβλήματα και ενίοτε ζημιές στις γραμμές παραγωγής των βιοτεχνιών και των βιομηχανιών.
  • Τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης είναι ανύπαρκτα δημιουργώντας αλυσιδωτά προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και με άμεσες επιπτώσεις στο περιβάλλον.
  • Ανυπαρξία δικτύου φυσικού αερίου που σε άλλες βιομηχανικές περιοχές που υφίσταται προσφέρει πολλαπλά οφέλη και χαμηλό λειτουργικό κόστος.

 

Το “προνόμιο” της συλλογής απορριμμάτων και της δυνατότητας ανακύκλωσης δεν υφίσταται και μάλιστα σε μία περιοχή που θα έπρεπε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό της και να έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο.

Η σημερινή δημοτική διοίκηση οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρηματιών που μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον επέλεξαν να επενδύσουν και να προσφέρουν στην τοπική και εθνική οικονομία δίνοντας εργασία σε πλήθος συμπολιτών μας. Ο δημοτικός συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» από τη θέση που κατέχει θα αναδεικνύει συνεχώς τα προβλήματα των επιχειρήσεων και θα πιέζει προς την επίλυση τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι στηρίζει τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην περιοχή μας.