Την κατάσταση για τα διόδια, όπως διαμορφώνεται στα Μέγαρα, μετά τις πρόσφατες πρωτοβουλίες και δηλώσεις Σπίρτζη, ανέδειξε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κλεάνθης Βαρελάς.

Είπε χαρακτηριστικά: «Αλλού ελεύθερη διέλευση από τους κατοίκους στα διόδια, στα Μέγαρα όχι»

Πριν από την συνεδρίαση ο κ. Βαρελάς υπενθύμισε  ότι μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Μεταφορών, ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης και στοιχείων για τους μόνιμους κατοίκους των Δήμων Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς και Ωρωπού προκειμένου όταν κατασκευασθούν σταθμοί στις περιοχές τους και όταν λειτουργήσει το σύστημα αναλογικής χρέωσης να μην πληρώνουν διόδια στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου το οποίο τους αναλογεί.

Υπενθύμισε επίσης ότι και στα Μέγαρα υπήρξαν κινητοποιήσεις για τον ίδιο σκοπό. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο κ. Σπίρτζης όταν ήλθε στα Μέγαρα αναφέρθηκε στο θέμα και μίλησε για γνωστές ανακοινώσεις αλλά δεν ανέφερε κάτι νέο.

Ακόμα ο κ. Βαρελάς αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των Δημάρχων Αμαρουσίου, Διονύσου και Κηφισιάς για το θέμα και στην υποστηρικτική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Τέλος ο κ. Βαρελάς προέβη στη διαπίστωση ότι ενώ έχει αναγνωρισθεί το δικαίωμα ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια σε άλλους Δήμους της Αττικής στα Μέγαρα δεν έχει αναγνωρισθεί. Και ζήτησε να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο για το τι σχετικό έχει γίνει.

Ο κ. Σταμούλης επιφυλάχθηκε να ενημερώσει τους Συμβούλους στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.