Την ανησυχία του εκφράζει ο Κλεάνθης Βαρελάς για το γεγονός της διαρροής αργού πετρελαίου στον προβλήτα εκφόρτωσης των ΕΛΠΕ στην Πάχη.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Μαζί με Όραμα τονίζει με έμφαση ότι το παραλιακό μέτωπο είναι πολύτιμο για το Δήμο Μεγαρέων και επιβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του.
Δεν είναι τυχαίο ότι δύο ημέρες πριν το εν λόγω ατύχημα της 3ης Μαρτίου 2019 είχε συναντήσει και συνομιλήσει με καταστηματάρχες της Πάχης και είχαν συμφωνήσει για την ανάγκη υποστήριξης και ενίσχυσης των υποδομών του επινείου, ως πόλος ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.
Μετά το περιστατικό της διαρροής και τη συνάντησή του με στελέχη του τοπικού Λιμενικού Σταθμού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ένα ατύχημα λίγων λεπτών ήταν αρκετό για να γεμίσει ο κόλπος της Πάχης από αργό πετρέλαιο και να βιώσουμε μία ακόμα περιβαλλοντική καταστροφή στα όρια του δήμου μας. Όταν λειτουργούν εγκαταστάσεις σαν αυτές των ΕΛΠΕ ένα ατύχημα είναι αναμενόμενο αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρεπει να είναι δικαιολογημένο. Καμία δημοτική διοίκηση δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αποκλείονται τέτοια ατυχήματα. Οφείλει όμως να εφιστά συνεχώς την προσοχή της εταιρίας στα πλαίσια της έγκαιρης πρόληψης. Καλό είναι ο κ. Σταμούλης να μας ενημερώσει για τυχόν ενέργειες που έπραξε ώστε να αποδείξει αν λειτούργησε προληπτικά διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του δήμου μας.

Το παραλιακό μέτωπο είναι αυτό που μαζί με τον υπόλοιπο φυσικό πλούτο θα δώσει την πολυπόθητη υγιή τουριστική και οικονομική ανάπτυξη, με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον. Εικόνες του θαλάσσιου χώρου οπου το μαύρο κυριαρχεί δεν εχουν καμία σχέση με τιε εικόνες που θελουμε να δούμε στο δήμο μας με παραλίες γεμάτες από επισκέπτες την τοπική οικονομία να εκτινάσσεται στα ύψη.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Κλεανθης Βαρελάς λίγες ημέρες πριν την ρύπανση του κόλπου είχε συνάντηση με καταστηματάρχες στην Πάχη. Όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν αφορούσαν την αξιοποίηση των υφιστάμενων δομών και υποδομών και τη δημιουργία νέων με σκοπό η Πάχη να γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς. Οι δηλώσεις μέσα από «διαφημιστικά» σύντομα βίντεο δεν προσφέρουν τίποτα άλλο εκτός από προσωπική προβολή και «ευλογία» μικροέργων συντήρησης και τακτικής υποχρέωσης. Η πραγματική αλλαγή της σημερινής κατάστασης θα γίνει μέσα από έργα και δράσεις που θα προβάλλουν το φυσικό κάλλος της περιοχής, τα αξιοθέατα καθώς και τους επαγγελματίες που αγωνίζονται καθημερινά και προσφέρουν στην τοπική οικονομία μέσα από τον κύκλο εργασιών τους.

Ο δημοτικός συνδυασμός Μαζί με Όραμα έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία και την θωράκιση του περιβάλλοντος με επίκεντρο τον άνθρωπο. Για να δούμε ένα δήμο Μεγαρέων όπως θελουμε και όπως του αξίζει θα πρέπει να τον διατηρήσουμε καθαρό και με τα χρώματα που η φύση τον προίκισε».