Σχετικά με την προσπάθειά του να συνεισφέρει στην άμβλυνση των επιπτώσεων του προβλήματος της εγκληματικότητας στα Μέγαρα, ο Κλεάνθης Βαρελάς παρέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό συνοδευόμενη από περισσότερες των 1500 υπογραφών.

Η μαζικότητα της υποστήριξης του αιτήματός του προκάλεσε την αντίδραση της πολιτείας με πολλούς τρόπους.  Το τελευταίο τμήμα της ανταπόκρισης ήταν η σύσκεψη της 23/11 στο δημαρχείο Μεγάρων υπό τον Στρατηγό Ανδρικόπουλο.syskech_andrikopoylos_kloeo_1_550

Γράφει ο Κλεάνθης Βαρελάς

«Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ.

Το πρωί της 23ης Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου σύσκεψη με αντικείμενο την εγκληματικότητα στο δήμο Μεγαρέων.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας με ανώτερο τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Τον κ. Ανδρικόπουλο είχα την τιμή να συναντήσω πριν ένα μήνα περίπου (την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου) στο γραφείο του έπειτα από πρόσκληση του ιδίου και κατόπιν άνωθεν εντολής προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.syskech_andrikopoylos_kloeo_4_550

Το βασικό θέμα που τέθηκε στη σύσκεψη ήταν αυτό που ταλαιπωρεί την περιοχή μας, δηλαδή η εγκληματικότητα, και αυτό που έγινε αφορμή για να ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 με σκοπό να ακουστεί η φωνή της αγανάκτησης και της οργής στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξιο Τσίπρα, ενέργεια που υλοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2016 στο Πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού με αριθμό πρωτοκόλλου 4545.

Είναι εμφανές ότι ο συλλογικός αγώνας θα αποδώσει καρπούς, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα με τη σύσκεψη της 23ης Νοεμβρίου.

Επίσης είναι εμφανές ότι πολιτική ηγεσία καθώς και αυτή της ΕΛ.ΑΣ. όχι απλά δεν αδιαφόρησαν αλλά έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στις χιλιάδες των πολιτών των οποίων οι υπογραφές έφτασαν στα χέρια τους μία προς μία.

Οι χίλιοι πεντακόσιοι πενήντα τέσσερις δημότες και κάτοικοι που συνυπέγραψαν και οι τέσσερις τοπικοί σύλλογοι που υποστήριξαν την επιστολή προς τον πρωθυπουργό είδαν ότι μπορούν να προκαλέσουν κινητοποιήσεις που θα ρυθμίσουν στο κοντινό και μακρινό μέλλον την ποιότητα ζωής και θα επαναφέρουν το αίσθημα ασφάλειας σε όλους μας.syskech_andrikopoylos_kloeo_3_550

Σε κάθε περίπτωση αυτή η μαζική ενέργεια έρχεται να συμπληρώσει τις προσπάθειες όλων των δημοτικών διοικήσεων των τελευταίων ετών προς επίλυση του προβλήματος.

Όλες οι προσπάθειες για έναν ασφαλέστερο δήμο έχουν αξία και όλες θα πάρουν στην ιστορία την ανάλογη θέση. Όμως όσο πιο πολυπληθέστερη είναι η προσπάθεια τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα. Γι’  αυτό τώρα σίγουρα θα υπάρξει κάτι καλό.

Όλοι μαζί ξεκινήσαμε και όλοι μαζί συνεχίζουμε!

Κλεάνθης Βαρελάς
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
πρ. Αντιδήμαρχος Δήμου Μεγαρέων