Με ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαρέων Κλεάνθης Βαρελάς δίνει την δική του απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του τ. Δημάρχου Γιάννη Μαρινάκη περί αποχώρησης από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τα υπονοούμενα.
Με την ανακοίνωση, ο κ. Βαρελάς εμμένει στους λόγους αποχώρησής του από τη συνεδρίαση της 21/7 δηλαδή την ένταση και το επίπεδο της αντιπαράθεσης μεταξύ του κ. Μαρινάκη και του Δημάρχου.
Στη συνέχεια επαναδιατυπώνει την αρνητική θέση του για τις μεταλλευτικές έρευνες στα Γεράνεια και υπενθυμίζει τη στάση του σε μείζονα θέματα στο παρελθόν συμπεριλαμβανομένων των αγώνων για τα διόδια και για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Γράφει ο κ. Βαρελάς στον λογαριασμό του στο FB
—–
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ
<<Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ>>.
Ο πρώην δήμαρχος κ. Μαρινάκης με ανακοίνωση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφήνει υπόνοιες για την απουσία μου στο τελευταίο θέμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την 12η Ιουλίου σχετικά με τις έρευνες κοιτασμάτων βωξίτη στην περιοχή μας. Προφανώς ανέγνωσε το πρώτο σκέλος του δελτίου τύπου που όφειλα να εκδώσω και που αναφερόταν στην απαράδεκτη αντιπαράθεση του με τον κ. Σταμούλη. Η επιλεκτική ανάγνωση κάνει εξίσου κακό στην πολιτική ζωή του τόπου διότι αντιστοιχείται με την ημιμάθεια που είναι χειρότερη της αμάθειας.
Είναι σαφές ότι ο κ. Μαρινάκης βρέθηκε για άλλη μια φορά σε θέση άμυνας απέναντι στο ειρωνικό ύφος του κ. Σταμούλη και στην επιμονή του να τον κατηγορεί για κακή διοίκηση. Όμως, ποια ήταν η αντίσταση του κ. Μαρινάκη στην πολιτική κατρακύλα εκείνης της στιγμής; Επέλεξε να απαντήσει στους ίδιους ρυθμούς με αποτέλεσμα να υπάρξει παρεκτροπή και έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.
Ναι κύριε Μαρινάκη. Βιώνετε και εσείς την ειρωνεία και το δήμαρχο του «όλα πάνε καλά». Η ανωτερότητα σας όμως δε διαφάνηκε ως οφείλατε προκειμένου να προστατεύσετε πρώην και νυν συνεργάτες.
Χρησιμοποίησα τις λέξεις «ένταση» και «παρεκτροπή» που στο λεξιλόγιο του κ. Μαρινάκη θεωρούνται<< ακραίες>>. Προφανώς και δεν είναι.
Η επιλεκτική ανάγνωση ή η κεκτημένη ταχύτητα δεν σας επέτρεψε να προσέξετε τη δήλωση μου για τις έρευνες κοιτασμάτων βωξίτη; Δηλώνω για άλλη μια φορά ότι είμαι ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ στις συγκεκριμένες έρευνες και σύμμαχος κάθε προσπάθειας και κάθε αγώνα που θα αποτρέψει την αλλοίωση και την υποβάθμιση της περιοχής μας.
Αυτή η δημόσια και επίσημη τοποθέτηση μου ελπίζω να λύνει τις όποιες απορίες και τους όποιους προβληματισμούς που κατά τον πρώην δήμαρχο κυκλοφορούν…
Οι αγώνες μου είναι έμπρακτοι και συνεχείς. Να θυμίσω την αντίσταση στα διόδια με αγώνα που φάνηκε αλλά και που δεν φάνηκε σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, αλλά και τον πρόσφατο αγώνα για την αύξηση της αστυνόμευσης και της μείωσης της εγκληματικότητας με τις χιλιάδες υπογραφές, καρπούς του οποίου σύντομα θα απολαύσουμε.
Επίσης, ελπίζω η παρατηρητικότητα του κ. Μαρινάκη να μη σταματά στις δικές μου απουσίες. Θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και να φρεσκάρει τη μνήμη του γιατί και αυτός έλαμψε δια της απουσίας του στην κρίσιμη συνεδρίαση για τη λήψη δανείου προκειμένου να μην μπει ο δήμος Μεγαρέων σε επιτήρηση. Τι μπορούμε να υποθέσουμε για τη δική του απουσία και που αυτή αποσκοπούσε;
Προσωπικά επιθυμώ και προασπίζομαι μια πολιτική που ασκείται εκεί που της αξίζει και όχι στο δρόμο ή στα καφενεία. Η φράση «πολλά κυκλοφορούν» μπορεί να ειπωθεί για τον καθένα – φυσικά και για εσάς – και δεν αρμόζει σε μεγάλου μεγέθους πολιτικού άνδρα που κατείχε και διεκδικεί εκ νέου το δημαρχιακό θώκο. Εσείς γνωρίζετε τι εννοώ διότι έχετε αντικρούσει στον πολιτικό σας βίο την καφενειακή πολιτική που επιφέρει μόνο δυσφήμιση του τόπου και των ανθρώπων της.
Κλεάνθης Βαρελάς
Δημοτικός Σύμβουλος