Με πρόσφατη πρωτοβουλία το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος κατέθεσε πρόταση νόμου για την ανακούφιση των νοικοκυριών.

Η ΚΟΒ του ΚΚΕ Μεγάρων και Νέας Περάμου παραβάλλει την πρόταση με τη στάση των λοιπών κοινοβουλευτικών κομμάτων.

 

«Αν συνεχιστεί  κατάσταση όπως όλοι γνωρίζουμε τα λαϊκά νοικοκυριά θα στενάζουν συνεχίζοντας να πληρώνουν για μια ανάπτυξη η οποία θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους». 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Πρόσφατα το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών κι έγινε επ’ αυτού συζήτηση στη Βουλή. Ακούστε και θαυμάστε, για να ξέρουμε τι γίνεται και ποιοι… στηρίζουν αυτό το σύστημα!KKE

Το ΚΚΕ λοιπόν έθεσε το βασικό ζήτημα: Αν συνεχιστεί η κατάσταση όπως όλοι γνωρίζουμε, σύντομα πολλά νοικοκυριά θα χάσουν τα σπίτια τους  ή θα βρεθούν να νοικιάζουν τα σπίτια που επί χρόνια πλήρωναν με το όνειρο κάποτε να γίνουν δικά τους. Θα παρθούν λοιπόν μέτρα υπέρ των λαϊκών νοικοκυριών  που επί χρόνια πληρώνουν την κρίση (των μεγαλοβιομήχανων και των τραπεζών) ή θα συνεχίσουν να στενάζουν πληρώνοντας μια «ανάπτυξη» που θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους; 

Τι απάντησαν λοιπόν τα άλλα κόμματα στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ; Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «η ανακούφιση των λαϊκών νικοκυριών είναι ζητούμενο όλων μας. Δεν είναι όμως λαϊκό νοικοκυριό αυτό που έχει εισόδημα μέχρι 50000 Ευρώ, αλλά πολύ λιγότερο που τυγχάνει κρατικής αρωγής! Αν ισχύσει η πρόταση νόμου του ΚΚΕ οι τράπεζες θα σημειώσουν αντίστοιχες ζημιές και θα μπει φρένο στην ανάπτυξη.» Το ζητούμενο λοιπόν είναι η κερδοφορία των τραπεζών κι όχι η πραγματική ανακούφισή μας!

Το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο μιλώντας για «ανάπτυξη». Οι ΑΝΕΛ είπαν ξεκάθαρα πως «επειδή δεν είναι στη  φιλοσοφία μας να πολεμήσουμε τις τράπεζες, δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτή την πρόταση». Το ΠΟΤΑΜΙ και η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έπαιξαν για μια ακόμη φορά το ρόλο του λαγού κοροϊδεύοντας την Πρόταση και παίζοντας με το όριο των 50.000 Ευρώ που παίρνουν οι πλούσιοι συνδικαλιστές κλπ. Δε θα μπορούσε να μη συμφωνήσει βέβαια με όλους τους άλλους και η Χρυσή Αυγή διανθίζοντας την ομιλία της με τον «απαραίτητο» αντικομουνισμό… Τι βλέπουμε λοιπόν;

Πρώτα πρώτα, όλα τα υπόλοιπα κόμματα, μην έχοντας τι να πουν, στάθηκαν στο όριο των 50.000 Ευρώ. Αν ήθελαν πράγματι την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, ας ζητούσαν να ισχύσει η πρόταση για μικρότερο όριο κι ας μην το απέρριπταν! Και στο κάτω κάτω, τι εισόδημα ετήσιο πρέπει να έχει μια οικογένεια για να μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες της και να ζει αξιοπρεπώς απολαμβάνοντας τα αγαθά που δίνει σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία; Κάντε έναν λογαριασμό να βρούμε εμείς ποιο είναι αυτό το όριο!

Αυτό όμως που πρέπει όλοι επιτέλους να καταλάβουμε είναι ο ρόλος όλων των άλλων κομμάτων που δήθεν κόπτονται για το λαό. Να συνειδητοποιήσουμε πως υπηρετούν ξεκάθαρα τα συμφέροντα των μονοπωλίων και δε δίνουν δεκάρα για την ανακούφιση του λαού. Ουσιαστικά παραδέχονται πως δεν μπορεί και τα κέρδη του κεφαλαίου να αβγαταίνουν κι ο λαός να ζει καλά. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να ζούμε στη φτώχεια, στη μιζέρια, στην εξαθλίωση, γιατί αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα.

Αυτή είναι η διέξοδος που προτείνουν όλα τα άλλα κόμματα (και γι ‘αυτό δεν έχουν πρόβλημα να σχηματίσουν οποιαδήποτε κυβέρνηση, με οποιονδήποτε εκλογικό νόμο προκειμένου να μη θιγεί η κερδοφορία των αφεντικών τους).

Από την άλλη το ΚΚΕ δείχνει την πραγματική διέξοδο που ανοίγεται για τον λαό. Αντίσταση, πάλη κι αγώνας για να πάρει αυτά που του ανήκουν. Κι αυτά που του ανήκουν δεν είναι αυτά που είχε το 2009 ή το 1999, είναι τα ΠΑΝΤΑ! Και μπορεί να τα αποκτήσει, μπορεί να γίνει ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ δίνοντας αγώνα σήμερα  για μια μεγάλη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ! Μια ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα ανατρέψει αυτήν την πολιτική, προς όφελος των εργαζομένων και θα ανοίξει το δρόμο για ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ που επιτέλους, εμείς και τα παιδιά μας, θα απολαμβάνουμε ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!  

Αυτή είναι και η ουσία της Πρότασης Νόμου του ΚΚΕ. Σήμερα, είναι αναγκαίο να ανοίξει παντού αυτή η συζήτηση και να είμαστε σε επαγρύπνηση! Να πάψουμε να δεχόμαστε άκριτα αυτά που μας «σερβίρουν», να σταματήσουμε να αποδεχόμαστε τη φτώχεια μας, να μη δεχτούμε να γίνουμε «κρέας» στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους! Να πιστέψουμε πως εμείς έχουμε τη δύναμη και πως στο τέλος, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

                                                                                                         Η ΚΟΒ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ