Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια υπέβαλε ο Τομεάρχης Υγείας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς σχετικά με την απόφασή του να μετατρέψει το Θριάσιο Νοσοκομείο σε μονάδα αποκλειστικά για περιστατικά Covid-19.
Ο κ. Πουλάς επισημαίνει ότι με τη μετατροπή του εν λόγω νοσοκομείου ως τέτοιου είδους μονάδα η τεράστια περιοχή της Δυτικής Αττικής, πληθυσμού περι τις 200 χιλιάδες κατοίκων, στερείται τις γενικές του υπηρεσίες ενώ ταυτόχρονα τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων υπολειτουργούν λόγω έλλειψης ιατρών βασικών ειδικοτήτων.

Η περιοχή την οποία καλύπτει υγειονομικά το Θριάσιο Νοσοκομείο αποτελεί τον πυρήνα μιας τεράστιας Βιομηχανικής Περιοχής, με 3 διϋλιστήρια και 17 βιομηχανίες ΣΕΒΕΖΟ, ενώ λόγω της  εγγύτητας του Νοσοκομείου με την Αττική Οδό (που ενώνει δύο Εθνικές Οδούς), ένα περιστατικό τροχαίου ατυχήματος για παράδειγμα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου θα μεταφερθεί πιο σύντομα στο πλησιέστερο Νοσοκομείο, δηλαδή στο Θριάσιο  απ’ ότι στο Αττικό ή στο Τζάνειο.
Επίσης προβληματσμό δημιουργεί το γεγονός ότι το σημαντικό Κέντρο Εγκαυμάτων έχει μετατραπεί ΜΕΘ Covid–19, με αποτέλεσμα  να μην υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ για νοσηλεία τραυματιών με εγκαύματα σε πιθανό ατύχημα

Για τους παραπάνω λόγους ο κ. Πουλάς ζητά να πληροφορηθεί πώς επιλεχθηκε το Θριάσιο για την υποδοχή αποκλειστικά και μόνο περιστατικών Covid-19 και ποιός είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για την ιατρονοσηλευτική κάλυψη των περιστατικών εκτός Covid-19 τα οποία μπορεί να προκύψουν στην περιοχή προκειμένου οι κάτοικοι να αισθάνονται ασφαλείς και να έχουν την περίθαλψη που τους αρμόζει.