Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων επισκέφτηκε κλιμάκιο του «Κινήματος Αλλαγής» αποτελούμενο από τον βουλευτή του Ν. Αργολίδας και Υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας, Ανδρέα Πουλά, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Μιχάλη Κατρίνη και μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Μεγάρων – Νέας Περάμου και της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Την Τοπική Οργάνωση εκπροσώπησαν ο Συντονιστής Γραμματέας και Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικής Αττικής Αντ. Υψηλάντης, η υπεύθυνη του Τομέα Γυναικών και Ισότητας  – Υποψήφια  Βουλευτής Δυτικής Αττικής Μαργαρίτα Ακαμιωτάκη, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Γιώργος Δρίτσας, και το μέλος –  υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιερ. Ιωάννου, ενώ τη Ν.Ε. Δυτικής Αττικής εκπροσώπησαν ο Αν. Γραμματέας Νεκτ. Αλεξάκης και το μέλος – υπεύθυνος του Τομέα Υγείας Λευτ. Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Ως βασικότερο πρόβλημα επισημάνθηκε η μεγάλη έλλειψη σε γενικούς γιατρούς, καθώς αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόλις τρείς, με αποτέλεσμα οι εφημερίες να καλύπτονται με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Επιπλέον, ελλείψεις υπάρχουν και σε νοσηλευτικό προσωπικό, γεγονός που δυσχέραίνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, τη στιγμή μάλιστα που σε αυτό λειτουργούν ταυτόχρονα και δύο εμβολιαστικές γραμμές κατά του κορωνοϊού.

Θα πρέπει επισημανθεί ότι το Κέντρο Υγείας Μεγάρων παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε περίπου 40.000 πολίτες του Δήμου Μεγαρέων, με τον πληθυσμό να αυξάνεται, φτάνοντας ακόμη και στις 60.000 τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν από το Υπουργείο Υγείας όλες οι ελλείψεις και τα προβλήματα του, προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Ευχαριστίες…

Τα μέλη της Σ.Ε. της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης  Μεγάρων – Νέας Περάμου, ευχαριστούν θερμά τη νέα Διευθύντρια κ. Ελλάδα Καρανάσιου και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μεγάρων κ. Αναστάσιο Καλλιά για την θερμή υποδοχή αλλά και για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση που παρείχαν στα στελέχη του «Κινήματος Αλλαγής».

Τέλος, ευχαριστούν ιδιαίτερα, τον Υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας Ανδρέα Πουλά και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Μιχάλη Κατρίνη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Από τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης εκφράζεται η ελπίδα ότι με τις Κοινοβουλευτικές τους παρεμβάσεις θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην επίλυση των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, ώστε αυτό να στελεχωθεί άμεσα με γενικούς ιατρούς για να μπορεί να εφημερεύει απρόσκοπτα και σε 24ωρη βάση.