Τρόμος επικράτησε στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων κατά τη διανυκτέρεση τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Ιουλίου. Μικρή ομάδα τσιγγάνων απαίτησε με βίαιη συμπεριφορά να μπει στο Κέντρο αψηφώντας τους κανόνες εισόδου λόγω πανδημίας.
Στην προσπάθειά τους οι επίδοξοι εισβολείς ξήλωσαν τα εξωτερικά καθισματα, έσπασαν τζάμια και επιτέθηκαν στην κεντρική είσοδο με σκοπό να την παραβιάσουν. Ευτυχών όμως η πόρτα άντεξε.
Το περιστατικό δεν ήταν το πρώτο αλλά ένα από σειρά παρόμοιων, μάλιστα και σοβαροτέρων τα οποία είχαν οδηγήσει στην παύση λειτουργίας του Κέντρου Υγείας σε 24ωρη βάση.

Για το περιστατικό έκαναν ανακοινώσεις τρία διευθυντικά στελέχη του Κέντρου, η κ. Ελλάς Καρανάσιου, η κ. Φωτεινή Ιωαννίδου και ο κ. Τάσος Καλλιάς.
Με πολύ γλαφυρό τρόπο περιέγραψαν την τρομακτική εμπειρία του προσωπικού της νυκτερινής βάρδιας και αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις που έχουν  αυτά τα περιστατικά στην ψυχολογία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου.
Εξήγησαν πολύ περιγραφικά πώς είναι να εργάζεται κάποιος σε συνθήκες οι οποίες δεν παρέχουν εγγυήσεις για τη σωματική ακεραιότητα ή ακόμα και τη ζωή του.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό επανέρχεται στο δημόσιο διάλογο η προβληματική κατάσταση η οποία επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων και γίνεται για μια ακόμα φορά ορατός ο κίνδυνος να πάψει το το Κέντρο να λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
Τις συνέπειες της διακοπής τις διαπίστωσαν οι κάτοικοι των Μεγάρω και της Νέας Περάμου όταν για ίδιους λόγους διακόπηκαν οι διανυκτερεύσεις στο πρόσφατο παρελθόν.

Εκ μέρους του Κέντρου Υγείας έχει ζητηθεί βοήθεια αρμοδίως, να επιβληθεί η τάξη σε σταθερή βάση, ώστε ο χώρος να καταστεί ασφαλής και να είναι ελκυστικός για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να επιλέξει να έλθει να εργαστεί στην πόλη των Μεγάρων. Προς το παρόν το συγκεκριμένο Κέντρο δεν είναι δημοφιλές και δεν αποτελεί επιλογή από προσωπικό το οποίο κάνει αίτηση να εργαστεί στην πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα.

Από τις δηλώσεις των τριών στελεχών επιλέγουμε:
Ε. Καρανάσιου: «Εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει. Όμως ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του και θα βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί. Αλλιώς οι ιατροί ξεκαθάρισαν ευθέως ότι δεν δύνανται να κρατήσουν εφημερίες εφόσον κινδυνεύει η ζωή τους».

Τ. Καλλιάς: «Δεν μπορεί μια μειοψηφία ανθρώπων να κλείσει το Κέντρο Υγείας».
«Έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και αιτήματα. Είχαμε συζητήσει κάποια πράγματα, τα οποία  δυστυχώς υπό το βάρος της πανδημίας πήγαν πίσω. Πρέπει πλέον όλοι, ο Δήμος, η διοίκηση της ΔΥΠΕ αλλά και όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν, να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να το λύσουν. Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε ανοικτό το Κέντρο Υγείας για να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας. Γιατί εδώ γεννηθήκαμε, εδώ ζούμε όλοι, αγαπάμε αυτό τον τόπο και δεν μπορεί μια μειοψηφία ανθρώπων να καταφέρει να κλείσει το Κέντρο Υγείας».

Φ. Ιωαννίδου:«Κάτι πρέπει να γίνει προτού θρηνήσουμε θύματα»
Η κ. Ιωαννίδου έχει υπάρξει και η ίδια θύμα επίθεσης. Από το 2016 που εργάζεται στο Κέντρο, σπασμένες πόρτες και παράθυρα, ιατρικά εργαλεία και όργανα κατεστραμμένα, ανάρμοστες συμπεριφορές, ξυλοδαρμοί, σπασμένα αυτοκίνητα συνθέτουν το σκηνικό των επιθέσεων.
Αναφερόμενη στην προσωπική της εμπειρία είπε ότι κάποιοι την ακολούθησαν, προς την Ελευσίνα, κάποια ημέρα όταν σχόλασε, τη σταμάτησαν στο Λουτρόπυργο, έσπασαν το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου της και αφαίρεσαν την τσάντα της.