Γεμάτη από απελπισία και αγανάκτηση είναι η επιστολή – καταγγελία την οποία κάνουν κάτοικοι της Κινέτας για την ύπαρξη χωματερής στην οδό Φιλελλήνων, δίπλα στο σταθμό του Προαστιακού. Πρόκειται για χώρο ο οποίος αρχικά χρησιμοποιήθηκε για εναπόθεση των κορμών της ξύλευσης του καμμένου δάσους και η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε χώρο εναπόθεσης ή απόρριψης κάθε λογής απορριμμάτων.
Η εν λόγω χωματερή υπάρχει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο με τους κατοίκους να υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας και υποστηρίζουν ότι οι αρμόδιοι στο Δήμο, περιλαμβανομένου του Δημάρχου και το αρμοδίου Αντιδημάρχου τελούν εν γνώσει.
Η καταγγελία έχει αποσταλεί σε Δήμο Μεγαρέων, Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων, Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων.

«ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ»

 Προς:  Το Δήμο Μεγάρων

Στην οδό Φιλελλήνων στον προαστιακό Κινέτας,η μεγάλη χωματερή που ευδοκιμεί πάνω από ένα χρόνο με συνέναιση και ευθύνη του Δημάρχου Κου Σταμούλη και αντιδημάρχου Κου Φυλακτού.
Αιτία η ενοικίαση του χώρου από τον Δήμαρχο για την συσώρευση των καμμένων δέντρων από την πυρκαγιά της Κινέτας.
Δημιουργήθηκε μεγάλη χωματερή με απόβλητα από μπάνιο, κουζίνας, ψόφια σκυλιά, έπιπλα, δεξαμενές, ελενίτ, γυαλιά, μπάζα οικοδομής, αντικείμενα όλων των ειδών. Με αποτέλεσμα πολλά φίδια, τρωκτικά (αρουραίοι) τα οποία επισκέπτονται τα σπίτια μας που είναι δίπλα στα 100μέτρα, υπάρχουν τόνοι από κλαδιά γενικής φύσεως κλαδέματα και απορρίματα.

Είμαστε σε αδιέξοδο δρόμο, υπάρχουν κάτοικοι ΑΜΕΑ που σε περίπτωση φωτιάς είμαστε εκγλωβισμένοι. Όλη αυτή η συγκομιδή βρίσκεται κάτω απο πυλώνες υψηλής τάσεως. Έχουμε ενημερώσει απεγνωσμένα επανελημμένως τη Δημοτική αρχή, την Αστυνομία, την πυρασφάλεια, το ΥΠΕΧΩΔΕ, το Δασαρχείο, και όλες της αρμόδιες υπηρεσίες με απάντηση τους την πλήρη ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.

Παρακαλούμε να απομακρυνθεί η χωματερή επειγόντως πριν θρηνήσουμε θύματα.
Αυτό το έγγραφο θα κατατεθεί σε νομική υπηρεσία.

ΥΓ. Για την συγκεκριμένη Διαμαρτυρία – Καταγγελία μας,  έχουν κατατεθεί εγγράφως και συνοδεύεται απο 100 υπογραφές κατοίκων».