Το πρόγραμμα easy bike (εύκολο ποδήλατο) φέρνει στο δήμο Μεγαρέων ο Ηρόδωρος ως έναν τρόπο καθαρής, οικολογικής και υγιεινής μετακίνησης στην πόλη.
Ένα όνειρο της Γιάννας Ρήγα παίρνει σάρκα και οστά με την δημιουργία δύο σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων, πέντε έκαστος, στην πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου (κεντρική) και στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης (Λιτάρα) στα Μέγαρα.

Το νέο πρόγραμμα δίνει την ευχέρεια στους πολίτες να ενοικιάσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης. Μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμους χρήστες με ειδική ηλεκτρονική κάρτα για παραλαβή ποδηλάτου από συγκεκριμένους σταθμούς μίσθωσης αλλά και περιστασιακούς επισκέπτες.

Για το πρόγραμμα μας μίλησε ο αντιπρόεδρος του Ηρόδωρου Γιάννης Σταμούλης, φανατικός υποστηρικτής του υγιεινού τρόπου ζωής και από τους εμψυχωτές της εν λόγω δράσης και της διάδοσής της στην κοινωνία.
« Το ποδήλατο προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα, όπως φτηνή και οικολογική περιήγηση στην πόλη ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην άθληση και την ψυχαγωγία βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν και δυο νέοι σταθμοί στη Νέα Πέραμο  με στόχο ο κόσμος να τα αγκαλιάσει και να τα αξιοποιήσει ώστε να αυξηθούν συντομότερα οι σταθμοι και ο αριθμός των ποδηλάτων.»