Το ίδιο σημείο της Νέας Περάμου, το οποίο χτυπήθηκε από την μεγάλη πλημμύρα του 1999, βρέθηκε τα χαράματα της 15ης Νοεμβρίου 2017 στο έλεος φθινοπωρινής καταιγίδας.

Ανυπολόγιστες, αλλά και μεγαλυτέρου μεγέθους, είναι οι καταστροφές οι οποίες προκλήθηκαν από τα εκατομμύρια κυβικά νερού και λάσπης τα οποία κατέβηκαν το Κουλουριώτικο Μονοπάτι και την λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και πέρασαν μέσα από τα κτίσματα τα οποία περικλείονται από την πλατεία Ηρώων και το πρώην ελαιοτριβείο Πέτκα.

ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Δυστυχώς η δημιουργία ενός αδιαπέραστου τείχους για απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την διαπλάτυνση της Νέας Εθνικής Οδού και τώρα ονομαζόμενης «Ολυμπία Οδός» είναι ο πρόξενος των δύο αυτών καταστροφών.
Το 1999, και πάλι τεράστιες ποσότητες νερού συσσωρεύτηκαν βόρεια της Ολυμπίας Οδού και ξέσπασαν στο δυτικό άκρο της Νέας Περάμου.
Σήμερα η Νέα Πέραμος εγκλωβίστηκε από δύο γιγαντιαίους χείμαρρους οι οποίοι στο πέρασμα και στην εκβολή τους προξένησαν βιβλικές καταστροφές.
Στο μεν Ρέμα Γιώργου προξένησαν καταστροφές στον ελαιόκαμπο, στο δε Κουλουριώτικο Μονοπάτι κατέστρεψαν περιουσίες και φαίνεται ότι αφήνουν οικογένειες στον δρόμο.

Στο δέλτα το οποίο σχηματίζεται από τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Πλατεία Ηρώων και την Νικ. Συρράκου υπήρξε τεράστια καταστροφή, μεγαλύτερη από αυτήν του 1999. Ιδιαίτερα επλήγησαν όλα τα σπίτια και τα καταστήματα τα οποία βρίσκονται στο νότιο πεζοδρόμιο της 28ης Οκτωβρίου.
Στη συνέχεια το νερό και η λάσπη παρέσυραν αυτοκίνητα στα στενά προς το λιμάνι και έφραξαν τους δρόμους, πλημμύρισαν υπόγεια, κατέστρεψαν οικοσκευές, έριξαν αντικείμενα στη θάλασσα και σε περιπτώσεις ανάγκασαν βάρκες να εξωκοίλουν.
Τραπέζια καταστημάτων εστίασης, καθίσματα, κάδοι απορριμμάτων έπεσαν στη θάλασσα.

Οσονούπω ξεκινά η στοιχειώδης αποκατάσταση της κυκλοφορίας και σε λίγο θα αναζητηθεί ο απολογισμός των καταστροφών οι οποίες προβλέπεται να αφήσουν οικογένειες και επιχειρήσεις στην εξαθλίωση.