Έντονα προβληματισμένη είναι η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Μπαμπαλού με δύο σημαντικά θέματα τα οποία εκκρεμούν στη Νέα Πέραμο και χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Αφενός η κατάσταση του οδοστρώματος της 28ης Οκτωβρίου, αφετέρου η κατάσταση της αίθουσας γυμναστικής του συγκροτήματος 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων.
Η κ. Μπαμπαλού μίλησε στο Megara.org στο περιθώριο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 23/6 και πέραν των δύο αυτών προβλημάτων, η λύση των οποίων την απασχολεί, έθεσε το θέμα της επάρκειας χρόνου για ανάπτυξη θεμάτων από τους συμβούλους προ ημερησίας διατάξεως.
“Διαμαρτύρομαι”, είπε, “επειδή δεν περισσεύει χρόνος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να θέσω δύο πολύ σημαντικά θέματα για τη Νέα Πέραμο. Επιθυμώ να τα θέσω προς συζήτηση αλλά αισθάνομαι ότι η προσπάθεια είναι μάταιη.
Ο Δήμαρχος δίδει εξηγήσεις για προηγούμενα ερωτήματα, μιλούν οι επικεφαλής και στο τέλος ο διαθέσιμος χρόνος των 60 λεπτών εξαντλείται πριν μπορέσω να πάρω το λόγο”.

Η κατάσταση του οδοστρώματος της 28ης Οκτωβρίου είναι γνωστή. Λακούβες και προεξέχοντα καπάκια των φρεατίων είναι κίνδυνος τόσο για αυτοκίνητα όσο και δίκυκλα. Οι κάτοικοι έχουν σπάσει τα αυτοκίνητά τους και σε περίπτωση βροχής λιμνάζουν νερά.
Η κ. Μπαμπαλού τονίζει ότι πρέπει να τελειώσουν οι συνδέσεις με το αποχετευτικό το συντομότερο. Διαφορετικά η κατάσταση θα διαιωνίζεται.

Επίσης αναφέρει ότι η αίθουσα γυμναστικής του 1ου-3ου Δημοτικού είναι σε κακή κατάσταση. Η οροφή στάζει, οι σοβάδες από τους τοίχους πέφτουν όπως και οι μπογιές από τους τοίχους.
Σε τυχόν έλεγχο καταλληλότητας του κτιρίου η αίθουσα θα κριθεί ακατάλληλη.

Από τη θέση της ως Δημοτικής Συμβούλου κάνει ό,τι μπορεί να μεταφέρει το κλίμα της δυσφορίας το οποίο επικρατεί στην κοινωνία της Νέας Περάμου και κάνει έκκληση για την όσο το δυνατό συντομότερα αποκατάσταση τόσο του δρόμου όσο και του γυμναστρίου.