Ανοικτά μπορούν να είναι την Κυριακή 7/7 τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων οι οποίες ξεκίνησαν στις 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τους Εμπορικούς Συλλόγους είναι 11:00 – 18:00, ενώ ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος για τα μέλη του που είναι μεγαλα καταστήματα, αλυσίδες καταστημάτων και πολυκαταστήματα προτείνει ωράριο λειτουργίας 11:00 έως 20:00 .

Τα σημεία στα οποία θα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου, επισήμανε ο Β’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νίκος Κογιουμτζής.

Στα προϊόντα πρέπει να υπάρχει διπλή αναγραφόμενη τιμή – προ και μετά έκπτωσης- όπως και στο κατάστημα σήμανση για το ποσοστό της έκπτωσης (π.χ. έως 50%). Αν  η έκπτωση αφορά συγκεκριμένα είδη, τότε η σχετική ταμπέλα θα πρέπει να είναι τοποθετημένη στο σημείο που βρίσκονται τα εν λόγω είδη.