Γράφει ο Γιάννης Α. Οικονομόπουλος

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά! Ευχόμαστε στους φίλους αναγνώστες του Megaraorg και εκφράζουμε την μάταιη ελπίδα «να πάνε όλα καλά». Να μην ξεφύγουμε δηλαδή κι εμείς από τον συρμό, στον καιρό όπου αποθεώνεται η διάχυση της πληροφορίας και των μηνυμάτων και να αισθανθούμε ότι μετέχουμε κι εμείς σε ένα υπερβολικό πανηγύρι στο οποίο οι ευχές φαίνεται, κι αυτές μεταξύ πολλών άλλων ιδεών, να έχουν χάσει το νόημά τους.

Κι όμως! Όλοι μας έχουμε την ανάγκη να βρούμε ένα μέσον, έναν τρόπο, να εκφραστούμε. Να δώσουμε κάτι από τον εαυτό μας, έστω και μια δυο ευχές, για να νοιώσουμε καλύτερα. Να ενδώσουμε στην ιδέα του δώσε – πάρε με την ελπίδα ότι δίνουμε κάτι θετικό και θα πάρουμε κάτι το αντίστοιχο.
Να δώσουμε ελπίδα και να λάβουμε λιγάκι ελπίδα. Γιατί σήμερα το μόνο το οποίο απομένει στην χώρα μας είναι η ελπίδα. Ουσία για βελτίωση δεν φαίνεται να υπάρχει, όπως δεν υπήρξε στο παρελθόν δεν υπάρχει ούτε τώρα.
Έχουμε ελπίδα ότι με την αναγέννηση της φύσης, με την ανάσταση του Χριστού, με την νίκη του θανάτου επί της ζωής, με τη λιακάδα, με τα λουλούδια που ανθίζουν, κάτι σαν κι αυτά θα συμβεί ώστε να υπάρξει καλύτερο μέλλον για την παρούσα και τις επόμενες γενιές στην Ελλάδα.

Επειδή λοιπόν είναι και θέμα ψυχολογικής κατάστασης, παρά τα δεινά και τη δυστυχία μας, έχουμε την ευτυχία να ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα και σε ένα περιβάλλον το οποίο εμπνέει αισιοδοξία.
Μπορεί από ουσία να βρισκόμαστε στο μηδέν, από καιρό σκίζουμε.

Κατά τα λοιπά το πολιτικό προσωπικό της χώρας είτε από εδώ είτε από εκεί είτε από παραπέρα είναι επιπέδου τοπικού πρωταθλήματος.

Οι φτιασιδωμένες, ιαλουρονικές κότες του παλαιοκομματισμού στην αντιπολίτευση, το ιδεοληπτικό, δημοσιολάγνο, θεατρικό μπουλούκι της κυβέρνησης, οι κουμουνιστές που θέλουν να καταλύσουν την αστική δημοκρατία για να κυβερνήσει, λέει, ο λαός, οι μάτσο μεν με το κοντό μαλλί και τα μπράτσα, τα ψεκασμένα ορφανά της βουλής και οι φράξιες απέξω που κάνουν βαβούρα για να τους ψηφίσουμε τι σ@@τά ελπίδα να μας αφήσουν για το μέλλον.

Ευτυχώς που υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση (όχι πλάκα) και μπορούμε να ακουμπάμε, έτσι για να μην πέσουμε.

Λοιπόν, Χριστός Ανέστη, Καλή άνοιξη, καλό καλοκαίρι και καλά μπάνια!