Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους φέρνει ο καιρός από νωρίς το πρωί της Κυριακής. Σχεδόν… όλη η χώρα θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία.
Αναλυτικά οι περιοχές οι οποίες  θα βρεθούν στο “κόκκινο” σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ η οποία προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για το σύστημα το οποίο από την Κυριακή, 29.11.2020, αναμένεται να επελάσει από τα δυτικά.

Όλη σχεδόν η χώρα θα επηρεαστεί από έντονα χειμερινά φαινόμενα.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Την Κυριακή από τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου και σταδιακά την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Εξασθένηση αναμένεται από αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Τη Δευτέρα (30-11-2020) τη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλαδες και την Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή τη Δευτέρα και στην κεντρική και νότια χώρα.