Εκτεθειμένη για μια ακόμα φορά βρίσκεται η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων και προσωπικά ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» ότι ο Δήμος Μεγαρέων γνώριζε για το ενδεχόμενο για την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ της Δυτικής Αττικής στο Λατομείο Σταμέλου .

Σε ολοσέλιδο δημοσίευμα της Κυριακής 14 Οκτωβρίου γίνεται εκτενής αναφορά από την δημοσιογράφο Μάχη Τράτσα για τα δεδομένα τα οποία έχει θέσει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Αττικής από το 2016.

Αναφορικά με την Δυτική Αττική, έχει επιλεγεί το ανενεργό λατομείο Σταμέλου. Βασικός λόγος της επιλογής είναι ότι ενώ ο Δήμος Μεγαρέων έλαβε γνώση για την υποψηφιότητα του εν λόγω λατομείου ως χώρου ταφής υπολειμμάτων δεν υπέβαλε αντεπιχειρήματα για την εξαίρεσή του όπως έγινε στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας στον οποίο υπήρχε ένα υποψήφιο λατομείο.

Ο κ. Σταμούλης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επέμεινε ότι η δημόσια διαβούλευση περί του θέματος δεν ΄εχει αρχίσει όμως τα γεγονότα τον διαψεύδουν αφού η απόφαση θεωρείται ειλημμένη. Η επιλογή του λατομείου στα Μέγαρα είναι τετελεσμένη.

Στο δημοσίευμα του Βήματος αναφέρονται δηλώσεις στελέχους του Ενιαίου Συνδέσμου Αττικής με τις οποίες εκφράζεται η απορία για ποιό λόγο ο Δήμος Μεγαρέων λέει ΟΧΙ στο χώρο του ΧΥΤΥ ενώ πριν ένα χρόνο δεν είχε εκφράσει διαφωνία για την σηγκεκριμένη επιλογή.

Κατά τα λοιπά, αναβρασμός και ανησυχία επικρατεί στην κοινωνία των Μεγάρων ότι θα γίνει τόπος υποδοχείς μέρους των σκουπιδιών της Αττικής και ο Δήμαρχος κατηγορείται ότι δεν ενημέρωσε ούτε καν τα μέλη της συμπολίτευσης.
Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός ετοιμάζονται έντονες διαμαρτυρίες, κατ΄αρχάς στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά του Δημάρχου ο οποίος θα πρέπει να αποδείξει τελικά το δίκαιο των ισχυρισμών του αν θέλει να φύγουν από επάνω του οι κατηγορίες για αμέλεια οι οποίες του προσάπτονται.