Και στη Νέα Πέραμο εγκαταστάθηκε από τον Ηρόδωρο το πρόγραμμα easy bike (εύκολο ποδήλατο) μετά τα Μέγαρα ως τρόποW καθαρής, οικολογικής και υγιεινής μετακίνησης στην πόλη.
Το όνειρο της Γιάννας Ρήγα παίρνει σάρκα και οστά με την δημιουργία ενός ακόμα σταθμού ενοικίασης ποδηλάτων έξω από το δημαρχείο Νέας Περάμο. Υπάρχουν δύο αντίστοιχοι σταθμοί στα Μέγαρα.

Το νέο πρόγραμμα δίνει την ευχέρεια στους πολίτες να ενοικιάσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης. Μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμους χρήστες με ειδική ηλεκτρονική κάρτα για παραλαβή ποδηλάτου από συγκεκριμένους σταθμούς μίσθωσης αλλά και περιστασιακούς επισκέπτες.

Για το πρόγραμμα μας έχει ήδη μιλήσει ο αντιπρόεδρος του Ηρόδωρου Γιάννης Σταμούλης, φανατικός υποστηρικτής του υγιεινού τρόπου ζωής και από τους εμψυχωτές της εν λόγω δράσης και της διάδοσής της στην κοινωνία.
«Το ποδήλατο προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα, όπως φτηνή και οικολογική περιήγηση στην πόλη ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην άθληση και την ψυχαγωγία βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής.
Ήδη, όπως είχαμε προαναγγείλει τοποθετήθηκε ένας ακόμα σταθμος στη Νέα Πέραμο με στόχο ο κόσμος να τα αγκαλιάσει και να τα αξιοποιήσει ώστε να αυξηθούν συντομότερα οι σταθμοι και ο αριθμός των ποδηλάτων.»