Συζητήθηκε χτες, 26 Οκτωβρίου 2017 το θέμα της γνωμοδότησης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ερευνών στα Γεράνεια για κοιτάσματα βωξίτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει υποβάλλει η εταιρεία Δελφοί Δίστομο ΑΕ.
Το σύνολο των παρόντων Συμβούλων πλην ενός ψήφισαν εναντίον της διενέργειας ερευνών, στηρίζοντας έτσι την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων αλλά και τιμώντας τις πολιτικές δεσμεύσεις όλων των παρατάξεων κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η καλύτερη δυνατή και αποτελεί ένα ακόμα όπλο στην προσπάθεια των κατοίκων των Μεγάρων να αποτρέψουν κάθε μεταλλευτική δραστηριότητα στην οροσειρά Γεράνεια η οποία αποτελεί περιοχή μεγάλου φυσικού κάλλους, καταφύγιο ζώων, οικοσύστημα μεγάλης ποικιλίας χλωρίδας και πηγή παροχής οξυγόνου για την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της Αττικής.

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου παρευρέθηκε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη καθώς και πλήθος κατοίκων οι οποίοι εκφράζουν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής και την άρνησή τους να δεχτούν ούτε καν να διεξαχθούν οι έρευνες στο βουνό για βωξίτη.

Την ως τώρα ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Μεγαρέων ο οποίος συνεχίζει να ηγείται των προγραμματισμένων από την Επιτροπή Αγώνα και του προέδρου της Γιάννη Μιχάλαρου δράσεων σε επίπεδο επαφών με αξιωματούχους της Κυβέρνησης και των κομμάτων καθώς και με τις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής η οποία είναι η αρμόδια για την υπόθεση των αδειών.

Το φωτορεπορτάζ είναι από την εφημερίδα Αιχμή Μεγάρων και Δυτικής Αττικής