Για ακόμα μια  φορά οι αθλήτριες του Ομίλου Φίλων Αθλητισμού και φυσικής Ανάπτυξης Μεγάρων κατάφεραν να διακριθούν στο Ολυμπιακό Αγώνισμα της Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής.
Συμμετείχαν στο 4th International Rhythmic Gymnastics Tournament «The Elegant cup»  (4ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής) το οποίο διεξήχθη στην Καλαμάτα από 24 έως 26  Φεβρουαρίου 2017
Συμμετοχές: Κατηγορία benjamins  (σε πρόγραμμα με μπάλα):
Ελισάβετ Βόρδου, 3η θέση και χάλκινο μεταλιο
Σοφία Σβίγκου Σοφία 4η θέση
Αγγελική Καστρινάκη 7η θέση, πρόγραμμα χωρίς όργανο
Αγλαΐα Παπαπανούση 9η θέση σε πρόγραμμα χωρίς όργανο (συμμετείχε και σε πρόγραμμα με μπάλα)
Ελένη Σαμούρη 9η σε πρόγραμμα με στεφάνι (συμμετείχε και σε πρόγραμμα  χωρίς όργανο).

Στην κατηγορία pre juniors συμμετείχαν οι αθλήτριες Ιφιγένεια Σάλτα Ιφιγένεια και Βασιλική Γκοσδή σε προγράμματα με στεφάνι και μπάλα.

Στο 10th International Rhythmic Gymnastics Tournament «Helioupolis Cup” το οποίο διεξήχθη στην Ηλιούπολη στις 4 και5 Μαρτίου 2017  συμμετείχαν στην κατηγορία hopes  χωρίς όργανο οι αθλήτριες :
Αιμιλία Καστάνη4η θέση
Τριάδα Χριστοδούλου 5η θέση.

Στην κατηγορία minis σε πρόγραμμα με στεφάνι η Ελένη Σαμούρη 5η θέση (συμμετείχε και σε ελεύθερο πρόγραμμα).

Στην κατηγορία  pre juniors  αγωνίστηκε η  Ιφιγένεια Σάλτα Ιφιγένεια σε πρόγραμμα με στεφάνι και μπάλα.

Ας σημειωθεί ότι το επίπεδο και των δύο διοργανώσεων ήταν πολύ υψηλό καθώς στους αγώνες συμμετείχαν αθλήτριες από χώρες με παράδοση στην ρυθμική αγωνιστική γυμναστική όπως Ρωσία,  Βουλγαρία, Κύπρος, Ουκρανία, Τουρκία, Δανία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Κροατία, και Πολωνία.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στις αθλήτριες οι οποίες συμμετείχαν στις διοργανώσεις και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.
Επίσης στην προπονήτρια τους Ειρήνη Σιδηροπούλου για την εξαιρετική προετοιμασία των αθλητριών, όπως επίσης και στην ψυχολόγο κ.Δήμητρα Σύρκου για την στήριξη της στα αγωνιστικά τμήματα  και για τις πολύτιμες συμβουλές της.