Η Τομεακή Οργάνωση Θριασίου – Μεγαρίδας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.
Υποψήφιοι:
Δήμος Μεγαρέων: Αντώνης Χοροζάνης
Δήμος Ελευσίνας: Κώστας Κώνστας
Δήμος Ασπροπύργου: Αλέξης Τσοκάνης
Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας: Μπάμπης Θεοδώρου
Πεφιφέρεια Αττικής: Γιάννης Πρωτούλης

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από την ακόλουθη διακήρυξη:

Εργαζόμενε, μικροεπαγγελματία, άνεργε, συνταξιούχε, νέα, νέε, στις εκλογές για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, που συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές, ενίσχυσε αποφασιστικά το ΚΚΕ.                 
Για να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου. Για να μπουν μεγαλύτερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Μόνο έτσι θα πληθύνουν οι εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σύγχρονων δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργαζομένων. Γιατί δυνατό ΚΚΕ είναι όρος και προϋπόθεση για τη λαϊκή αντεπίθεση, για να πάρει πραγματικές ανάσες ο λαός και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές και ανατροπές προς όφελός του.

Σήμερα έχεις εμπειρία από κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές διαχρονικά. Στάσου απέναντι στη μοιρολατρία και τις αυταπάτες. Στην κάλπικη αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, των εκπροσώπων τους σε Δήμους και Περιφέρεια, για το ποιος θα είναι οδηγός και ποιος συνοδηγός στην διαχείριση των συμφερόντων του κεφαλαίου, της αντιλαϊκής πολιτικής και της φτώχειας.

     Έχεις πολύτιμη πείρα από την περιοχή του Θριασίου και της Μεγαρίδας. Είδες στο «αναπτυξιακό» συνέδριο Δυτικής Αττικής, μαζί με την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, να «στριμώχνονται» να πιάσουν θέση και όλες οι δημοτικές αρχές της περιοχής μας και η Αντιπεριφέρεια. Προκλητικά, πάνω στους πνιγμένους και στις καταστροφές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, και στη συνέχεια στα αποκαΐδια της Κινέττας, να συζητάνε για την ανάπτυξη των κερδών και των συμφερόντων του κεφαλαίου. Γι΄αυτό όλες αυτές οι δημοτικές αρχές πέρα από την αμέριστη στήριξη που έχουν από τους επιχειρηματικούς ομίλους της περιοχής, έχουν και την φανερή ή κρυφή υποστήριξη ( άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι της ΝΔ ή του ΚΙΝΑΛ), επιβραβεύοντας τους για την πολύ καλή προώθηση και στους Δήμους, της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενώ και τα ψηφοδέλτια που εμφανίζονται σαν «ανεξάρτητα» προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό φορώντας την ταμπέλα του «ακομμάτιστου» λες και δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι. Την επόμενη μέρα όμως, θα συνεχίσουν να στηρίζουν με χέρια και με πόδια τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις και πολιτικές, της ΕΕ και της κυβέρνησης, την τοπική φορολογία, την ανταποδοτικότητα, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με την «ομηρία» των συμβασιούχων, την παραχώρηση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Δώσε δύναμη στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Η εκλογή περισσότερων δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από τη Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει αλλαγή του συσχετισμού υπέρ των λαϊκών δυνάμεων. Για να δυναμώσει η καθημερινή λαϊκή αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία. Για να εμποδίζουμε καλύτερα και πιο αποφασιστικά, αντιλαϊκά μέτρα. Για την ανακούφιση και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων. Γιατί κι εκεί οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι μαζί μας, έχουν την ευθύνη της διοίκησης και εκεί που είναι μειοψηφία, στηρίζουν – συμβάλλουν – οργανώνουν την λαϊκή διεκδίκηση και κινητοποίηση. Περισσότεροι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι στήριγμα και δύναμη για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα.

     Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, στις εκλογές για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, θα κάνει την πραγματική διαφορά υπέρ του λαού! Για να δυναμώσει η γνήσια πάλη για απαλλαγή από τα δεσμά της ΕΕ και του σάπιου συστήματος, τις μνημονιακές πολιτικές διαρκείας. Για να δυναμώσει ο συνεχής αγώνας για μια νέα κοινωνική οργάνωση της οικονομίας, της παραγωγής, των υπηρεσιών, με το λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.

Ψήφησε – στήριξε τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ