Την τρίτη στη σειρά ήττα της δέχθηκε η ΝΕΜ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, αυτή τη φορά από το πρωτοπόρο στον όμιλο Μαρούσι με 66-75, ημίχρονο 40-39.

Και σε αυτή την αγωνιστική οι Μεγαρείς παρήγαγαν το γνωστό πρότυπο δηλαδή συντηρητικό ξεκίνημα, ανοδική πορεία αλλά κακό τέλος. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν δραματικά ανεπιτυχές αφού η συνολική συγκομιδή τους ήταν 9 πόντοι έναντι 20, 20 και 17 στα τρία πρώτα.
Το Μαρούσι εφάρμοσε με επιτυχία την ασφυκτική άμυνα και μπλοκάρισε τους επιθετικούς της ΝΕΜ οι οποίοι είχαν πολύ χαμηλή επίδοση στις προσπάθειες για τρίποντα (4/23).

Ωστόσο και οι γηπεδούχοι στάθηκαν πολύ καλά στα αμυντικά τους καθήκοντα και με άμυνα προσαρμοσμένη στον Γκαγκαλούδη τον “περιόρισαν” στους 16 πόντους από τους οποίους οι 8 με βολές.
Όμως το Μαρούσι είχε εναλλακτικές λύσεις στο σκοράρισμα με τον Ξυδά να ξεπερνά τους 20 πόντους και τους Κανέλλη και Πλουτέτσκι να έχουν διψήφια συγκομιδή.
Στον αντίποδα, οι γνωστοί σκόρερ της ΝΕΜ, έχοντας αυτή τη φορά αμυντική αποστολή έμειναν αναγκαστικά στο σκοράρισμα από την περιφέρεια με Μαλούκο και Παπαντωνάκο να πετυχαίνουν πόντους κάτω από το καλάθι.

Σε δηλώσεις του, μετά τον αγώνα,  ο Γιώργος Μάνταλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι έχει ήδη προσανατολιστεί και μαζί με τους παίκτες εργάζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της τελευταίας περιόδου. Επίσης απέδοσε τα εύσημα στους νικητές για τη δίκαιη, όπως χαρακτήρισε, νίκη τους.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ήττες της 15ης και 16ης αγωνιστικής για τις οποίες παραδέχθηκε ότι θα μπορούσαν και θα έπρεπε να ήταν νίκες.

Επόμενη αγωνιστική με ΚΑΟ Μελισσίων εκτός.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 20-14, 17-14, 9-22

Διαιτητές: Τσαρούχα, Τσολάκος, Θεοδωρόπουλος

Νεανική Εστία (Μάνταλος, Υφαντής): Λάκκας 17, Σπυρόπουλος 4, Ψαρόπουλος 6(1), Κατσουλάκος  5(1), Παπαντωνάκος 13(1), Σάλεχ 2, Κασπίρης 4(1), Βούρτσης, Μαλούκος 14, Λούκας 1

Μαρούσι (Σκαραφίγκας, Κατσαρέλιας): Γκαγκαλούδης 16(2), Λάππας, Ξυδάς 23(4), Σουρλής 3(1), Γιαννόπουλος, Κανέλλης 11(1), Πλουτέτσκι 10(1), Παπαγεωργόπουλος 9, Δούκας 3