Για μια ακόμα φορά τα βρήκε μπαστούνια η ΝΕΜ από την ομάδα του Μπαστούνη, ΑΟ Μίλων, στο δεύτερο παιχνίδι για τα play off, για τις θέσεις 4 και 5 του πρωταθλήματος μπάσκετ Α΄ ΕΣΚΑΝΑ. Ηττήθηκε με 77-73, ημίχρονο 33-37.
Ο πρώτος αγώνας της παρούσας φάσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου στο κλειστό του Μίλωνα αφού οι νεοσμυρνιώτες μπήκαν στα play off με πλεονέκτημα έδρας.
Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Μίλων πήρε την 4η θέση και η  ΝΕΜ την 5η.
Την 4η θέση στην τελική κατάταξη θα πάρει όποιος σημειώσει τρεις νίκες.

Καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι μεγαρείς ανέτρεψαν την εις βάρος τους διαφορά 2 πόντων του πρώτου δεκαλέπτου, 19-17, και προηγήθηκαν από το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου έως και τα μισά του τέταρτου με διαφορά η οποία έφθασε μέχρι και τους 7 πόντους. Τα κατάφεραν με πιεστική άμυνα ενώ καλύτερο ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο στο οποίο προηγήθηκαν με 14-20.
Ήταν όμως μια ευάλωτη πρωτοπορία αφού οι του Μίλωνα ακολούθησαν από κοντά σε όλο το διάστημα από κοντά και ισοφάρισαν 7 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.
Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν το χειρότερο της ΝΕΜ, 22-14, αφού χαρακτηρίστηκε από αστοχία και αδύναμη άμυνα.

Για μία ακόμα φορά η ΝΕΜ έδειξε την ικανότητά της ως σύνολο αλλά στο κρίσιμο σημείο δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα και κόλλησε λόγω της πίεσης των αντιπάλων.
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Νέας Σμύρνης αν και ισοδύναμη με την ΝΕΜ, φάνηκε να διαθέτει ψυχραιμία και μαχητικότητα για 40 λεπτά.

Πολύ καλό και κυρίως στιβαρό το τρίο των διαιτητών Σκούτας, Γιακείμη, Κοτσώνης δεν επέτρεψε να ξεφύγει το παιχνίδι.
Στο 4.12 πριν το ημίχρονο ο Σκούτας απέβαλλε τον Σουληνάρη του Μίλωνα για εξύβριση ενώ στο επόμενο λεπτό τιμώρησε τον Δημάκο της ΝΕΜ με τεχνική ποινή για απρεπή συμπεριφορά και το παιχνίδι επανήλθε στην ισορροπία.

Τα δεκάλεπτα: 10-17, 14-20, 22-22, 22-14

Διαιτητές: Σκούτας, Γιακείμη, Κοτσώνης
Γραμματεία: Χατζηπαρασκευά, Σαλταγιάννη, Πολίτης

ΑΟ Μίλων (Μπαστούνης, Μήτσιου): Καρακώστας       19, Σουλινάρης 3, Μπίκας 5(1),  Βαρυπάτης 7(1), Λάμπρου 2, Μαμαλάκης 7, Παπανικολάου 19(3), Μιχαλάς, Σπέντζος 8, Χαϊδάς 5(1), Δεκαβάλας 2, Πέργουλης

ΝΕ Μεγαρίδος (Μάνταλος, Υφαντής): Τουμπανιάρης, Κοντόπουλος 6(2), Μπίμπας 2, Δημάκος 4, Ντινόπουλος 5(1), Καραποστόλου 27(4), Καλέργης, Γιατράκος 7, Καράμπελας 4, Αθανασόπουλος 11(1), Μωραΐτης, Σταυριανόπουλος 7

***Ο δεύτερος αγώνας των play off την Δευτέρα 8 Μαΐου στα Μέγαρα, ώρα 21:00
***Ο Γιώργος Μάνταλος περιέλαβε στη δωδεκάδα της αποστολής τους Γιάννη Καλέργη και Χρήστο Μωραΐτη από τις κατηγορίες νέων της ΝΕΜ