Ένα ακόμα θεμελιώδες βήμα έκανε ο Δήμος Μεγαρέων προς την ύδρευση της Κινέτας.ERGA_YDREYSHS_550
Στη συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου 2916, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την αγορά οικοπέδου στο οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί δεξαμενή νερού τροφοδοσίας της Κινέτας.
Με την απόφαση αυτή πλησιάζει περισσότερο η πραγματοποίηση του έργου της ύδρευσης το οποίο πρόκειται να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης το οικόπεδο έχει έκταση 4,5 στρέμματα και βρίσκεται στη θέση Πανόραμα. Η σχεδιασμένη δεξαμενή είναι χωρητικότητας 3000 κυβικών μέτρων.
Η ύπαρξη του οικοπέδου ήταν προαπαιτούμενο για το έργο της ύδρευσης, ενώ η αγορά του πρόκειται να γίνει με προσύμφωνο και θα αποπληρωθεί μέσω του ποσού επιχορήγησης του έργου το οποίο έχει προϋπολογισθεί να ανέλθει σε €300.000.

Σαφέστατα ικανοποιημένος ο κ. Σταμούλης απάντησε σε ερωτήσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας κ. Βαγγέλη Δαλάκα μεταξύ των οποίων ήταν και το θέμα της σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ. Η σύμβαση προβλέπεται να υπογραφεί αμέσως μετά την τακτοποίηση των λεπτομερειών αγοράς του εν λόγω οικοπέδου.

Επίσης ο κ. Σταμούλης αναφέρθηκε στην απουσία από τη συνεδρίαση του επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτικού Συμβούλου Αντώνη  Χοροζάνη δίδοντας την δική του εκδοχή. Ότι δηλαδή ο κ. Χοροζάνης δεν παρέστη επειδή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανατρέπει την άποψη την οποία υποστυηρίζει ότι «το νερό δεν θα έλθει ποτέ».

Κλείνοντας ο κ. Σταμούλης, χρησιμοποιώντας ένα ακόμα σλόγκαν στα οποία αρέσκεται είπε: «Το νερό στην Κινέτα δεν θα το φέρουμε με πανώ. Θα το φέρουμε με αγωγούς»