Με ανακοίνωσή της η Εθελοντικό Ομάδα Μεγάρων Κούρος εκφράζει ικανοποίηση και ευχαριστίες για την επιτυχημένη διεξαγωγή του διαγωνισμού πετάγματος αερόστατου 2019 την Κυριακή της Τυρινής στο Κουρκούρι.

«Για 16η συνεχή χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων – Α.Ο. Κούρος διοργάνωσε διαγωνισμό αερόστατου στο Κουρκούρι Μεγάρων την Κυριακή της Τυρινής 10 Μαρτίου 2019.

Δεκάδες αερόστατα γέμισαν τον μεγαρικό ουρανό δίνοντας του χρώμα και γεμίζοντας χαρά μεγάλους και μικρούς που συνεργάστηκαν να τα κατασκευάσουν. Οι πολλες συμμετοχές οφειλονται στη διαχρονική συνέπεια της διατήρησης του εθίμου από τα μέλη ομάδας μας. Φέτος οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν πολλες επιτυχημένες πτήσεις καθώς ο δυνατός αέρας δεν ήταν σύμμαχος στο έθιμο.

Το πέταγμα του αερόστατου μπορεί να θεσμοθετήθηκε στις μέρες μας μέσα στις απόκριες αλλά έρχεται από πολύ παλιά όταν οι νέοι της εποχής κατασκεύαζαν αερόστατα από κόλλες χαρτιού και ζυμάρι και τα πετούσαν τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η περίοδος των αποκριών δίνει περισσότερο χώρο στη φαντασία και το αποτέλεσμα είναι κάθε χρονιά εκπληκτικό.

Οι διαγωνιζόμενοι εκτός των κινήτρων της συμμετοχής σε μία χαρούμενη εκδήλωση και της παραλαβής ενός αναμνηστικού επαίνου έχουν και το κίνητρο της απόκτησης ενός από τα πέντε έπαθλα τα οποία δίνονται:

–         Για το μεγαλύτερο αερόστατο
–         Για το μικρότερο αερόστατο
–         Για αυτό που πήγε πιο μακριά
–         Για το πιο πρωτότυπο
–         Για αυτό που πέταξε πιο πολλές φορές.

Την εμφάνιση του για μία ακόμα φορά έκανε ο μικρός Εθελοντούλης που είχε τη χαρά να δει τον εαυτό του για άλλη μια χρονιά σε… αερόστατο.

Ανάμεσα στις συμμετοχές που ξεχώρισαν ήταν και αυτή της οικογένειας του Παναγιώτη Σκλαβούνου που πέταξε δεκάδες αερόστατα και στην οποία ανήκει η κατασκευή του Εθελοντούλη σε αερόστατο.

Το έθιμο αναβίωσε για 16η συνεχή χρονιά από την ομάδα μας και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους, όπως επίσης και ότι διοργανώνεται άψογα, αποκλειστικά με τις φροντίδες μας που φτάνουν μέχρι και την πυρασφάλεια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το δήμο Μεγαρέων, τον κόσμο που συμμετείχε και υποστηρίζει το έθιμο, και τέλος τα μέλη μας για τη διοργάνωση.

Τα αερόστατα δίνουν ραντεβού την Κυριακή της Τυρινής του 2020.

Και του χρόνου λοιπόν με τον Κούρο στο Κουρκούρι να αμολήσουμε αερόστατα όλοι μαζί!»