Σε ιδιαίτερα έντονο κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου. Παρουσία πολλών Δημοτικών Συμβούλων αναδείχθηκαν  πολλά προβλήματα της πόλης μετά από ερωτήσεις των Συμβούλων στο Δήμαρχο.

Εκείνο που αξίζει να αναφερθεί είναι πως τη συνεδρίαση παρακολούθησαν ΑμεΑ των οποίων είχε λήξη η σύμβαση εργασίας στον Δημοτικό Οργανισμό Ηρόδωρο και δεν ανανεώθηκε. Το θέμα έχει πάρει ιδιαίτερη δημοσιότητα έπειτα από ανακίνησή του από την ανεξάρτητη Δημοτική  Σύμβουλο Γιάννα Ρήγα.

Στη συνεδρίαση, όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία Γιάννα Ρήγα,  έθεσε ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης το ζήτημα των συγκεκριμένων ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η ίδια καταγγέλλει την στάση του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Ηρόδωρος, ενώ παλαιότερα είχε χαρακτηρίσει αυτή την ενέργεια ως «ανήκουστη».

Στη συνεδρίαση τέθηκαν όλα επί τάπητος και η ίδια προέτρεψε τους παρευρισκόμενους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και τους εργαζομένους εάν δεν απαντηθεί το ερώτημά της να αποχωρήσουν από το Συμβούλιο.

Σε τοποθέτησή της πριν λίγο καιρό είχε αναφέρει την σπουδαιότητα αυτών των ανθρώπων στο Πρόγραμμα αφού κάλυπταν και με το παραπάνω τις ανάγκες του Προγράμματος. Τόνισε την ανάγκη τους να έχουν μια εργασία γιατί αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και έκανε λόγο για την κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη του προγράμματος.

Επομένως, προφανώς, εκείνο που ενοχλεί την κυρία Ρήγα είναι που δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια και δεν έχουν καταβληθεί οι δυνατές προσπάθειες για να μην χάσουν αυτοί οι άνθρωποι την εργασία τους. Μπορεί  η απόλυσή τους να είναι νόμιμη επειδή τη σύμβασή τους έληξε. Ωστόσο, από ηθικής πλευράς και ευαισθησίας, υπάρχουν διέξοδοι να ξαναεπιστρέψουν.

Αυτό, άλλωστε ειπώθηκε και χθες. Μάλιστα, η φωτιά φούντωσε όταν μία εργαζόμενη με πλούσιο βιογραφικό ρώτησε επί του θέματος και η απάντηση του δημάρχου ήταν αόριστη. Τότε, εμφανώς προσβεβλημένοι από τη στάση του κύριου Σταμούλη αποχώρησαν η κ. Ρήγα και οι εργαζόμενοι, ενώ σχεδόν την ίδια στιγμή ακολούθησαν οι κ.κ. Βαρελάς, Μακρυγιάννης και Χοροζάνης για τον ίδιο λόγο.

Το ζήτημα με τους απολυμένους ΑμεΑ παραμένει ένα φλέγον και το οποίο δεν έχει βρει ακόμα καμία απάντηση. Εκείνο που ζητά η κυρία Ρήγα είναι κοινωνική ευθύνη και αλληλεγγύη. Όλοι αναμένουμε την εξέλιξη αυτού του «αγώνα».