Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου η κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα.

Ο νέος συντεχνιακός φορέας των εργοδοτών έρχεται με την ίδρυσή του να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη Δυτική Αττική και να υποστηρίξει τα συφέροντα εργοδοτών και εργαζομένων εν μέσω της κρίσης και της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων οι οποίες ημέρα με την ημέρα βλέπουν το έδαφος και τις προοπτικές να χάνονται κάτω από τα πόδια τους.

Εμπνευστής της ίδρυσης αυτού του Οργάνου υπήρξε ο Αδριανός Μιχάλαρος, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραια ο οποίες μεταξύ άλλων τόνισε:

«Οι αρχές και οι αξίες του συνδέσμου μας είναι όλοι μαζί να κάνουμε πράξη τη συνεργασία των επιχειρήσεων μας με την κοινωνία αυτού του τόσο όμορφου και πλούσιου τόπου.
Με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τους τοπικούς φορείς (εργατικά κέντρα, σωματεία) με διάλογο και συνεχή επικοινωνία να προσπαθούμε από κοινού να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα. Η συνεργασία και οι συνέργειες πρωταρχικός μας στόχος.
Η Δυτική Αττική είναι αυτή που μαζί με τον Πειραιά σήκωσαν «το βάρος» της στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Η Δυτική Αττική με δυο μεγάλές χαλυβουργίες, με δυο μεγάλες τσιμεντοβιομηχανίες με δυο μεγάλα ναυπηγεία με εγκαταστάσεις αποθήκευσης κ διακίνησής φυσικού αεριού και άλλες χημικές κ μη βιομηχανίες, μεγάλους χώρους αποθήκευσης, εμπορευματικό κέντρο, αεροδρόμιο και λιμάνια θα έπρεπε να αποτελεί πόλο έλξης επενδύσεων.
Αυτή η περιοχή με όλες αυτές τις παραπάνω επιχειρήσεις και δραστηριότητες θα έπρεπε να αποτελεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό κ ερευνητικό κέντρο της χώρας. Έπρεπε εδώ να υπήρχαν κέντρα Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης κ έρευνας σε άμεση συνεργασία με τις επιχειρήσεις για να κατασκευή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας .
Μέσω του Συνδέσμου, μαζί με όλους τους φορείς και την πολιτεία, τους εκλεγμένους από το λαό εκπροσώπους, πρέπει να χαράξουμε το μέλλον μιας δυνατής περιοχής.
Επιδίωξη μας η Δυτική Αττική να γίνει το νέο κέντρο που θα στηρίξει την εκπαίδευση για αυτό που έρχεται, τη νέα βιομηχανική επανάσταση, τη ρομποτική, αυτοματισμούς, εκσυγχρονισμό της ναυτιλίας…..»

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γερμανός Σταμπέλος, εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμῖνος  Κωνσταντίνου ο οποίος ευλόγησε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συνδέσμου, ο Βουλευτής Περ. Αττικής κος Αθανάσιος Μπούρας ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, τόνισε το σημαντικό ρόλο της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την στήριξη του προς κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του επιχειρείν, η Δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη η οποία μίλησε για τη δυναμική της περιοχής, ο Αντιδήμαρχος Μεγάρων Ελευθέριος Κοσμόπουλος,, η Σταυρούλα Δήμου Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, ο πρώην Νομάρχης κος Αριστείδης Αρκουδάρης, ο Υποστράτηγος Π.Σ. κος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς, και μέλη του Δ.Σ. Ε.Ε.Π. και μέλη του Δ.Σ του Β.Ε.Π.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης πρόεδροι Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συλλόγων της περιοχής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Προέδροι Τοπικών Συμβουλίων. Προέδροι Δευτεροβάθμιων Σχολικών Επιτροπών καθώς και υποψήφιοι Βουλευτές και δήμαρχοι των περιοχών.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί όλους όσοι με την παρουσία τους στήριξαν την εκδήλωση.