Κατά της ίδρυσης νέου ιχθυοτροφείου στην θέση Κακή Σκάλα τάσσεται η Τοπική Οργάνωση Μεγάρων του Κινήματος Αλλαγής.

Η άποψη της Τ.Ο. εκφράστηκε από τον Γραμματέα της Αντώνη Υψηλάντη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων όπου έγινε ταυτόχρονα δήλωση ότι η ΤΟ τάσσεται στο πλάι της Δημοτικής Αρχής σε κάθε της σχετική ενέργεια.

Ο κ. Υψηλάντης διάβασε την ερώτηση της Βουλευτού του ΚΙΝΑΛΛ Εύης Χριστοφιλοπούλου προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως εξής:

Θέμα: «Πλωτή μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη θέση Κακιά Σκάλα Μεγάρων»

«Κ. Υπουργοί,
Οι κάτοικοι του Δήμου Μεγαρέων έχουν αναστατωθεί με την επικείμενη ίδρυση στη θέση Κακιά Σκάλα πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας εκτροφής θαλάσσιων ιχθύων.

Ως γνωστό, στην Κακιά Σκάλα λειτουργεί ήδη μία μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας συνολικής έκτασης 30 στρεμμάτων με επιπτώσεις στις παραλίες και την τοπική οικονομία. Δυστυχώς, οι ιχθυοκαλλιέργειες καθιστούν την περιοχή τουριστικά μη ελκυστική και  πλήττουν τους τοπικούς αλιείς με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η επιβίωσή τους.

Επειδή στο άρθρο 18 του Παραρτήματος του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής (Ν.4277/2014), η κακιά Σκάλα χαρακτηρίζεται ως τόπος γεωμορφολογικού και τοπικού ενδιαφέροντος.

Επειδή τόσο ο Δήμος Μεγαρέων όσο και οι υπόλοιποι Δήμοι της Δυτικής Αττικής υποφέρουν από περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Ερωτάστε:

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να μην ιδρυθεί πλωτή μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη θέση Κακιά Σκάλα Μεγάρων;»

Επίσης ο κ. Υψηλάντης ανέφερε προς την Διοίκηση του Δήμου πως η ΤΟ είναι αντίθετη προς την πρακτική η οποία τηρείται εκ μέρους της, δηλαδή να αντιτάσσεται στην ίδρυση ιχθυοτροφείου αλλά ταυτόχρονα να δέχεται τσιπούρες ως χορηγία για την Ψαράδικη Βραδιά.