Η Τοπική Οργάνωση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Μεγάρων στρέφεται εναντίον και καταγγέλλει τη διαδικασία μεταβίβασης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης προς την ΕΥΔΑΠ χαρακτηρίζοντας την δεύτερη ως εκπρόσωπο των ιδιωτικών συμφερόντων.
Σύμφωνα με την καταγγελία με την μεταβίβαση απεμπολούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα σε ξένες δυνάμεις με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομική ζωή αλλά και δημιουργία κινδύνου βλάβης της δημόσιας υγείας.

Η Τοπική Οργάνωση είχε προσκαλέσει τον καθ’ ύλη αρμόδιο του νομικού τμήματος του ΕΠΑΜ απόστρατο ναύαρχο και νομικό Αντώνη Παπαντωνίου να παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Νοεμβρίου να τοποθετηθεί και να ενημερώσει το λαό των Μεγάρων. Ο προσκεκλημένος όμως αναγκάστηκε να αποχωρήσει δεδομένου ότι η συνεδρίαση προχώρησε σε μήκος 6 ωρών και το θέμα της ΔΥΑΜ ήταν το προτελευταίο.

Ο κ. Παπαντωνίου έστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιεί τα περιεχόμενα της θέσης του ΕΠΑΜ.

«Η μεταβίβαση ή η αναγκαστική κατάσχεση, μέσω του Δήμου, της ΔΕΥΑΜ από την ΕΥΔΑΠ, σαν πράξη αντιβαίνει με το ισχύον Νομικό Καθεστώς το οποίο απαγορεύει και προστατεύει και μάλιστα και με Συνταγματικές Διατάξεις το Κοινωνικό αγαθό, όπως χαρακτηρίζεται Νομικά, το Νερό, μη επιτρέποντας να αποτελεί  Ιδιωτική Επιχειρηματική δραστηριότητα. Σχετικές είναι οι διατάξεις των Άρθρων 5 παρ.5 που κατοχυρώνει το δικαίωμα στην προστασία της Υγείας των Πολιτών, 21 παρ.3 που ορίζει ότι το Κράτος μεριμνά για την Υγεία των Πολιτών, 25 που αναφέρεται στην προστασία της Οικογένειας.

Επίσης στο σημείο αυτό είναι αναγκαίο να αναφέρουμε και να τονίσουμε την με αριθ. 1906/2014 Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας  με την οποία ορίζεται ότι δεν επιτρέπεται η μετατροπή  Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, γενικότερα, σε Ιδιωτικές Εταιρείες γιατί δεν εξασφαλίζεται ούτε η συνέχεια της λειτουργίας τους ούτε η  εξασφάλιση της Υγείας των Πολιτών. Επίσης αξίζει να σημειώσουμε και  τα αναφερόμενα σε Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, που, με αφορμή την Ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ (ΤΑΙΠΕΔ) γνωμοδοτεί ότι: ” Δημόσιες Επιχειρήσεις οι οποίες σκοπεύουν στην διασφάλιση ζωτικών αγαθών και λειτουργούν υπό Καθεστώς Μονοπωλίου, δεν μπορούν να μετατραπούν σε κατ ουσίαν ιδιωτικές Επιχειρήσεις”.

O Ν.3852/2010, βάση του οποίου η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων αναδέχτηκε το χρέος της ΔΕΥΑΜ προς την ΕΥΔΑΠ, όπως και όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν μετά το πραξικόπημα της 6-5-2010, έχουν επιβληθεί από τις κατοχικές δυνάμεις της χώρας μας και είναι αντισυνταγματικοί.

Και για όποιον, έστω και καλοπροαίρετα αμφιβάλλει γιά την Κατοχή, δεν έχει  παρά να αναζητήσει τον Ν.4336/14-8-2015-ΦΕΚ94Α (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ-ΣΕΛΙΔΑ 1014).Αυτός είναι και ο “Νόμος” εκείνος που αποτελεί μία από τις τρείς κατηγορίες για Εσχάτη Προδοσία που το ΕΠΑΜ κατέθεσε στον Άρειο Πάγο και που βρίσκεται σε εξέλιξη και που στρέφεται κατά όλων όσων υπηρέτησαν στην Βουλή από τις Εκλογές του 2009, Κρατικών Υπαλλήλων  που συνέβαλαν και Φυσικών Προσώπων Διεθνών Οργανισμών γιά Ηθική Αυτουργία!`

Καταλήγοντας λοιπόν απαιτούμε:

1.- Να παύσει άμεσα η διαδικασία ξεπουλήματος της ΔΕΥΑΜ και οι όποιες οικονομικές απαιτήσεις να ικανοποιηθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και βέβαια χωρίς καμιά επιβάρυνση των Πολιτών που ήδη 8 χρόνια τώρα βρίσκονται στά όρια της επιβίωσης λόγω της Κατοχής που βιώνει.

2.- Να πραγματοποιηθεί άμεσα επίσημος Λογιστικός Έλεγχος με την συμμετοχή και Εισαγγελικών Λειτουργών που θα ερευνήσει την διαδικασία λειτουργίας της ΔΕΥΑΜ από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, έτσι ώστε να εντοπιστεί πως προέκυψε το πρόβλημα, πότε και ποιοί ευθύνονται, ενδεχομένως, Ποινικά και Αστικά.

Επίσης:
-Καλούμε τον Λαό των Μεγάρων να απαιτήσει τα πιό πάνω και να εναντιωθεί με όλα να μέσα στην παραπέρα υποβάθμιση έως και καταστροφή της ζωής του.
-Τέλος καλούμε όλους όσους ασκούν κάθε μορφής εξουσία να αναλογιστούν ότι υπακούουν και εξυπηρετούν συμφέροντα των Κατοχικών Δυνάμεων συνεργαζόμενοι με τον Κατακτητή και βεβαίως θα ληφθεί σοβαρά υπ όψιν, μετά την Απελευθέρωση της πατρίδας, από την πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη η οποία θα πράξει κατά τα συμφέροντα του λαού και φυσικά θα κληθούν να απολογηθούν όλοι όσοι συνηγόρησαν στο ξεπούλημα της ιδιοκτησίας του Μεγαρικού λαού.

Μεγαρίτες!!
Τίποτα δεν έχει τελειώσει όσο υπάρχουν συμπολίτες που πιστεύουν στην Πατρίδα και στην Δημοκρατία.
Όλα είναι στα χέρια μας»

Μέγαρα, 13 Οκτωβρίου 2018
Τ.Ο Ε.ΠΑ.Μ Δήμου Μεγαρέων