Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Αυγούστου στο γήπεδο του Βύζαντα η επίσημη «πρώτη» της ομάδας και η έναρξη της προετοιμασίας που γίνεται  υπό τις οδηγίες του προπονητή Τάκη Χριστόπουλου και του γυμναστή Πάικου Λεβεντούρη.
Στην «πρώτη» του Βύζαντα παρών έδωσαν η πρόεδρος κ. Ιωάννα Ρήγα, αλλά και αρκετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας.

Τους ποδοσφαιριστές καλωσόρισε η πρόεδρος της ομάδας, ενώ τους στόχους του Βύζαντα ανέλυσαν οι αντιπρόεδροι κ.κ. Σάλτας και Παπαδόπουλος, τονίζοντάς τους ότι αυτοί, (οι ποδοσφαιριστές δηλαδή),  θα είναι οι πρωταγωνιστές, αφού και ο Βύζας είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο προπονητής Τάκης Χριστόπουλος, ο οποίος ζήτησε απ’ όλους σκληρή δουλειά και πειθαρχία ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας, ενώ στους ποδοσφαιριστές μίλησαν ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας Κώστας Γιαννακάρης, ο Γενικός Αρχηγός Δημήτρης Κόκκαλης αλλά και ο νέος Τεχνικός Διευθυντής των Τμημάτων Υποδομής του Βύζαντα Γιάννης Ρόκας.

Στην προπόνηση συμμετείχαν 19 ποδοσφαιριστές, αφού έχουν ειδική άδεια οι Μενδρινός, Παρασίδης, Μάλλης, αλλά και ο στρατευμένος Φρυγανάς.

Παρουσιάστηκε ο Γιάννης Ρόκας

Ο 49χρονος προπονητής Γιάννης Ρόκας, θα είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο που άφησε παρακαταθήκη στις ακαδημίες του Βύζαντα ο αείμνηστος Μάκης Πανταζής.

Ο έμπειρος τεχνικός που αποτέλεσε προσωπική επιλογή της προέδρου του Βύζαντα κ. Γιάννας Ρήγα έχει σπουδάσει στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα ποδόσφαιρο, δουλεύει ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης από το 2004 έως σήμερα και είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A.

Προπονητική Εμπειρία

Επίπεδο Ανδρών

2006 – 2007      Αστέρας Μαγούλας (Α΄ΕΠΣΔΑ)
2007 – 2008      Πανελευσινιακός Α.Ο (Α΄ΕΠΣΔΑ)
2009 – 2010      Μανδραϊκός Α.Ο (Α΄ ΕΠΣΔΑ)
2010 – 2011      Πανελευσινιακός Α.Ο (Α΄ΕΠΣΔΑ)
2011 – 2012      Πανελευσινιακός Α.Ο (Α΄ΕΠΣΔΑ – ΑΝΟΔΟΣ Δ΄ΕΘΝΙΚΗ)
2018 – 2019      Πανελευσινιακός Α.Ο (Α΄ΕΠΣΔΑ)

Επίπεδο Υποδομών 

 1996 – 2000      Μανδραϊκός Α.Ο
2000 – 2012      Πανελευσινιακή Αθλητική Ένωση (Υπεύθυνος Ακαδημιών και Προπονητής)
2000 – 2003      Α.Ο Χαϊδαρίου
2004 – 2007      Αστέρας Μαγούλας
2007 -2008       Πανελευσινιακός Α.Ο
2009 – 2010      Μανδραϊκός Α.Ο
2012 – 2017      Αγ. Ανάργυροι Ελευσίνας
2017 – 2018      ΠΑΣ Τήνου

Ο νέος Τεχνικός Διευθυντής των Τμημάτων Υποδομής του Βύζαντα, ήδη έπιασε δουλειά, καθώς είχε στενή συνεργασία με τους ανθρώπους της Ακαδημίας της ομάδας οι οποίοι στελεχώνουν το διοικητικό συμβούλιο, αναλύοντας τους το πλάνο του για την στήριξη και την ενίσχυση των τμημάτων υποδομής, προτείνοντας ακόμη και την  δημιουργία σχολής ποδοσφαίρου στον Βύζαντα.

Από τις υποδομές και στην πρώτη ομάδα ο Πάικος Λεβεντούρης

Στην εμπειρία του Πάικου Λεβεντούρη θα στηριχτεί φέτος η διοίκηση στην εκγύμναση των ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας. Ο Πάικος Λεβεντούρης που παρουσιάστηκε και αυτός επίσημα από την διοίκηση την Δευτέρα 3 Αυγούστου, δεν είναι άγνωστος στο φίλαθλο κοινό των Μεγάρων. Από το 2017 μέχρι και σήμερα είναι προπονητής – γυμναστής σε ομάδες των ακαδημιών του Βύζαντα, ενώ έχει πλούσιο βιογραφικό με προπονητική εμπειρία σε επίπεδο υποδομών τόσο στον ΑΓΣ Νέας Περάμου, όσο και στην ακαδημία του Ολυμπιακού στα Μέγαρα, αλλά και στο MEGARA SPORTS CLUB.